nappali

A hálószoba az otthon legszemélyesebb helyisége, épp ezért lényeges, hogy egy olyan placc legyen, amely kifejezi az ember személyiségét, miközben kényelmes, funkcionális és nem árt, ha mindezek mellett még látványos is.

Hely a mozgáshoz

Az ágy a központi elem. A kényelem érdekében a lehető legnagyobb méretet szerezze be, majd döntse el, hová kerüljön. Általában a hosszabb falat érdemes megcélozni, az olvasó lámpák miatt optimális lehet a közeli tápegység. Építse a hálószobája többi részét az ágy köré.

Ha helyet hagy a körbejáráshoz, vizuális egyensúlyt biztosít, és nem utolsó szempont, hogy nagyban megkönnyíti az ágynemű cseréjét is. Ez a fajta elhelyezés egy természetes áramlást hoz létre, de egy nagyobb szobában az átlósan a sarokból kiinduló telepítés is drámai hatást idézhet elő.

Funkció és egyensúly

Bármilyen legyen a hálószobája, egy tuti: biztonságosan kell mozognia benne, ezért fontos az egyensúly és a méretezés a bútorok kiválasztásánál. Ha egy nagy ágy mindkét oldalán van hely, miért ne használná ezt ki komódok vagy éjjeliszekrények elhelyezéséhez? Helyezzen stílusos olvasólámpákat a tetejére, és tároljon benne éjszakai vagy reggeli időszakhoz passzoló ruhákat.

Tárolás

A jól berendezett hálószoba kellemes látványt nyújt, és könnyű rendben tartani. Legyen kreatív a tárolással, a szekrények rejtett fülkékbe való illesztésével vagy egy alacsony komód elhelyezésével az ablak alatt. Teremtsen nagyobb térillúziót egy nyitott szekrényekkel rendelkező kis szobában.

Próbálja megspékelni az egészet egy székkel, vagy tegyen egy padot az ágy lábához, hogy olvasósarkot realizálhasson, vagy csak hogy elhelyezhesse a másnapra kikészített ruháit.

Funkció

Ami szintén lényeges, hogy a hálószobája csak alvásra szolgál, vagy nappali pihenésre, esetleg otthoni munkára is? Ha tévénézéssel tölti fel az egységet, akkor a komfort érdekében irányozza ezt közvetlenül az ággyal szembeni falra, ebben az esetben érdekes lehet a TV-állványok választéka is.

Ha a könyv a szenvedélye, helyezzen el egy könyvespolcot a szoba egyik sarkában, vagy installáljon láthatatlan fakkokat a falra, hogy lebegő könyvekből hozzon létre egy kollekciót. Ha a hálószobája az irodája, építsen be egy dolgozó teret a gardróbba, amelyet a nap végén el lehet zárni.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: New Africa

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.