család meleg öltözékben

A hűvös lakások sok kellemetlenséget okozhatnak, különösen télen, azonban sok olyan praktika létezik, mint például a műanyag ablakcsere, amellyel melegebbé varázsolhatjuk otthonunkat. Cikkünkben a hűvös lakások ellen adunk egy-két tippet, amelyekkel visszaszoríthatjuk a hideg levegőt. Tarts velünk!

Redőnyök felszerelése

Bár elsőre furán hangzik, a redőnyök is tudnak segíteni azon, hogy kevésbé legyen hűvös otthonunkban a téli hónapokban. Ez a plusz felület az ablakunkon ugyanis felfogja az esetleges fagyos szeleket, illetve egy minimális szigetelésként is szolgálhat.

A ma létező redőnyök ugyanis képes akár a háromrétegű ablak mellett még egy plusz szigetelő réteget nyújtani. Azontúl, hogy a téli hidegben remek szolgálatot tesznek, egy redőny használata hőszigetelő képessége miatt nyáron is igencsak előnyös, hiszen a nyári hőséget sem engedi be otthonunkba.

Használj szőnyegeket!

A hűvös lakások sokszor attól hidegek, hogy az alulról, a talaj felől érkező hideget nem tudja megfelelően kint tartani az épület. Épp ezért a burkolat is átveszi a hideget és a lakótér levegőjét is hűti.

Bár nem tökéletes megoldás, de a szőnyeg sokat tud javítani ezen a problémán. Azontúl, hogy lábunknak kellemes érzés a puha textilen járni, legyünk akár papucsban, akár mezítláb, egyfajta szigetelő réteget képez a belső légtér és a padló között.

Műanyag ablakcsere – dönts a háromrétegű ablak mellett!

A leghatékonyabb azonban, amit a hűvös lakások ellen tehetsz, az a műanyag ablakcsere. Ugyanis ha egyszer nyílászáróink elhasználódnak, egyszerűen kiengedik a benti meleget és a kinti hűvös levegővel töltik meg a szobákat. Ez azért van, mert az elhasználódott ablakkereten repedések jelennek meg, valamint a nem megfelelő ablaküvegek sem szigetelnek megfelelően.

Épp ezért a műanyag ablakcsere célja legtöbbször az, hogy háromrétegű ablak kerüljön régi ablakaink helyére. Miért pont a háromrétegű ablak? A három üveglapból álló ablaküveg az üvegrétegek között argongáz réteggel járul hozzá a remek hőszigetelő képességhez, amely nem csupán a hideget tartja kint, de még remek hangszigetelést is ad lakásunknak.

Egy nem megfelelően szigetelt ház tehát a téli hidegben sok kellemetlenséget okozhat nekünk, hiszen a hűvös lakásban kell élnünk otthon töltött időnket.

Épp ezért fontos, hogy még a tél előtt megfelelően felkészüljünk, így például egy időben befejezett műanyag ablakcsere biztosan meghozza gyümölcsét a fagyos hónapokban, hiszen mi lenne jobb társ télen, mint a háromrétegű ablak. Ne várj tehát tovább, készülj fel Te is időben!

Kép forrása: Pixel-shot.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.