pergola

Ha már az első tavaszi napsugarakban szeretnéd élvezni a megújult teraszodat, akkor ne késlekedj tovább, és vágj bele most a tervezésbe. Akár, ha csak új bútorokat, növényeket, díszítő elemeket vagy árnyékolókat szeretnél beszerezni, kezdj el most körbenézni, ötleteket gyűjteni.

Ha bármihez szakemberre van szükséged, akkor foglald le időben, hogy tavaszra már hogy tavaszra már meg is szépülhessen/újulhasson a teraszod.

A kialakítás megtervezése

Attól függően, hogy te mire szeretnéd használni ezt a teret, gondold át, hogy szükség van-e árnyékolásra. Erre a pergola remek megoldás lehet, amit dizájnban és funkcióban az igényeidre tudsz szabni.

Ha olyan helyen van a terasz, amit szépen besüt nyáron a nap, akkor egy napvitorla beszerzésén is érdemes elgondolkodnod, mert akkor a legmelegebb napokon is árnyékos helyen üldögélhetsz.

napvitorla

Kép forrása: Canva.com

Szerencsés, ha a teraszodon van áramvételi lehetőség, ami grillezésnél is jól jöhet, vagy ha éppen otthonról dolgozol, akkor a laptopodat is tudod ott tölteni. Arról nem is beszélve, hogy egy nyári buli alkalmával akár egy kisebb hűtőt is beüzemelhetsz, így egyből kéznél vannak az italok.

Berendezés

Válassz olyan kültéri bútorokat és kiegészítőket, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak is, amellett, hogy a teraszod díszei. Például kényelmes kültéri kanapékat párnákkal vagy kerti bútorokat strapabíró anyagból. Mindezekhez egy nagy étkező-asztal, de egy kis lerakó is jó, ha van, amire egy poharat vagy egy könyvet le tudsz tenni.

Így lesz hangulatosabb a tér

A növények, a világítás és a különböző dekorelemek adják meg az egyedi hangulatot a teraszon. Ügyelj arra, hogy olyan növényeket válassz, amelyek jól tűrik a kinti körülményeket és harmonizálnak a környezetükkel.

Néhány nagyobb kaspó is helyet kaphat, de ha akár arra van tered, hogy valamilyen növényt felfuttass az egyik oldalon, akkor az még intimebbé teheti a teraszod.

Fényeket tekintve az pedig igazi parti hangulatot adhat, ha néhány lampiont, fényfüzért végig futtatsz. Emellett, ha néhány kisebb lámpást vagy gyertyatartót is becsempészel, akkor a laza esti beszélgetésekhez tudsz meghittséget teremteni.

Lehet csak néhány négyzetméterről van szó, de ha igazán hangulatos, egyedi teraszt szeretnél, akkor figyelj a részletekre.

Használd most a téli hónapokat arra, hogy inspirációt gyűjtesz, tervezgetsz, és vágj is bele a megvalósításba, hogy tavasszal már a most elképzelt helyen kortyolgathasd a kávédat, teádat.

Képek forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.