terasz

Nincs is jobb annál a nagy kánikulában, mint a kertünkben, a teraszon élvezni a napsütést és a kellemes időjárást. Már kora tavasszal elkezdhetünk azon gondolkodni, hogyan is alakítjuk át a teraszunkat, az erkélyünket, hogy néha ott étkezzünk, pihenjünk, olvassunk, napozzunk, egyszóval maximálisan kiélvezzük a nyári hónapokat.

Ha szeretnénk a nyugalom és a béke szigetét a teraszon megteremteni, akkor erre nagyon sok lehetőségünk van, hiszen nagyon sokféle stílusú, anyagú és színű kerti bútorokat és kiegészítőket szerezhetünk be, amelyek hangulatossá tehetik a teraszunkat és az erkélyünket.

Kültéri asztalok, székek és napernyő

A kültéri bútorokkal kapcsolatban alapvető követelmény, hogy kényelmesek, stílusosak és az időjárási viszonyokkal szemben ellenállók legyenek. A minőségi kültéri bútorokkal nagyszerű szabadtéri életteret alakíthatunk ki. A terasz és erkély bútorok kiválasztásakor a méret kulcsfontosságú szempont.

Kisebb terek esetén az úgynevezett bisztró étkező asztal és székek javasoltak, amelyek meleg és meghitt környezetet teremtenek és ezek 2-4 fő számára alkalmasak és az erkélyen is elférnek. Nagyobb terasz esetében, akár 6-8 személyes étkezőasztalt is választhatunk. A kültéri színes párnákkal színt viszünk a terasz világába. Egy hozzá illő napernyőt is választhatunk, főleg, ha sok fény éri a teraszunkat, erkélyünket.

A teraszon nem csak a székek nyújthatnak kellemes pihenést, hanem a kültéri kanapék és nyugágyak is. Ezek az ülő – és fekvőalkalmatosságok maximális kikapcsolódást nyújtanak az egész család számára.

A napernyőkkel játékos, nyári hangulatot csempészhetünk a terasz terébe, de elegáns hangulatot keltő napernyőt is vásárolhatunk. Választhatunk semleges, vagy élénk színűt, illetve különböző nyomatokkal, mintákkal ellátott napernyőt is.

Kültéri szőnyegek, lámpák és egyéb dekorációk

A teraszon töltött idő hosszúra is nyúlhat egy-egy nyári este, így a terasznak minden szempontnak meg kell felelnie. Lényeges, hogy például ne fázzon a talpunk, ha ahhoz támad kedvünk, hogy mezítláb töltsük az estéinket a kedvenc helyünkön.

Válasszunk a teraszra a kinti helyiség stílusának és a bútorokkal kompatibilis strapabíró szőnyeget. A természettel összhangot alkotó szőnyeget is leteríthetünk a terasz padlójára, de a semleges, élénk, mintákkal ellátott szőnyeg, vagy szőnyegek mellett is dönthetünk.

A teraszt dekoratív kültéri lámpákkal is elláthatjuk, amelyek meleg és barátságos környezetet teremtenek. Ezek a lámpák lehetővé teszik a nyáresti családi vacsorákat, baráti összejöveteleket, vagy egyszerűen csak élvezni a szabadtéri életet.

A terasz hangulatát fokozhatjuk, ha virágokkal, virágállványokkal díszítjük a teraszunkat. A többszintes virágállványok lehetővé teszik, hogy több virágot helyezzünk egyetlen helyre. A függő virágtartók egyedi stílusának köszönhetően egy egész virágoázist hozhatunk létre a teraszon. A terasz stílusának megfelelően, fából vagy fémből készült virágállványok között is válogathatunk.

Kép forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.