kávéfőző akció

A kávé kiváló alapanyag, amely karakteres aromája ellenére sok fűszerrel, ízesítővel kiválóan harmonizál, így mindig a hangulatunkhoz és az évszakhoz szabhatjuk az ízesítését.

Míg nyáron a könnyed, jéghideg kávéitalok esnek jól, a téli időszakban bátran kísérletezhetünk a karácsonyi fűszerekkel, hogy kávés forróitalokkal kényeztessük magunkat és a szeretteinket.

A fűszerek mellett jól harmonizálnak a téli kávéitalokkal a különféle likőrök, öntetek, illetve a tejszín és a csokoládé is – hagyjuk, hogy szabadon szárnyaljon a fantáziánk, akár másokat vendégelünk meg, akár magunk számára készítünk valami különlegességet az ünnepi készülődés közben.

Addig is, néhány kedvcsinálórecepttel segítünk az ötletelésben!

Fehércsokis habos kávé

Néhány kocka fehér csokoládét és 1,5 dl tejet tegyünk fel melegedni egy kisebb edényben. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett melegítsük, míg a csoki teljesen fel nem olvad. Ekkor öntsünk hozzá egy csésze hosszúkávét. Forrócsokis bögrében, tejszínhabbal a tetején tálaljuk, ésdíszíthetjük őrölt szerecsendióval, vagy akár liofilizált málnával is.

Vegán sült tökös latte

Cukorból, vízből, egész fahéjból, szegfűszegből és csillagánizsból főzzünk fűszeres cukorszirupot. (Tipp: ezt akár nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, lezárt üvegben, hűtőszekrényben tartva hetekig eláll.)

3 evőkanálnyi sült sütőtököt, 1 dl forró narancslevet és 1 dl forró zabtejet turmixoljunk össze alaposan, míg habos nem lesz, majd adjunk hozzá egy erős eszpresszót, és ízlés szerint a fűszeres szirupot. Még egy kis ideig turmixoljuk, majd üvegpohárba töltve fogyasszuk.

Kávé grog

Egy evőkanál szobahőmérsékletű vajat, csipetnyi őrölt fahéjat, szegfűszeget és szerecsendiót dolgozzunk össze botmixerrel. Adjunk hozzá egy adag frissen lefőtt hosszúkávét és 1 dl forró tejet. Tipp: könnyebb lesz az elegyítés, ha kapásból 2 adagot készítünk. Ne féljünk a vajtól, ezzel a módszerrel tökéletes, habos, telt ízű kávéital az eredmény!

Tennessee mud

Ehhez a karakteres alkoholos kávékülönlegességhez keverjünk el 2 cl whisky-t és 2 cl Amaretto likőrt egy csésze frissen lefőtt hosszúkávéval, majd töltsük csészébe és lágyítsuk kevés tejszínhabbal.

Juharsziruppal és robbanóscukorkával

Keverjünk el egy adag frissen készített hosszúkávét, 1,5 dl meleg tejet és 1 evőkanál juharszirupot. Töltsük lattés pohárba, adjunk hozzá bőségesen tejhabot, majd díszítsük gyümölcsös ízű robbanóscukorkával.

Diós-narancsos, jegesen

Karácsonykor mindent szabad, még fagyizni és jegeskávét inni is! Hosszú, otthonbeburkolt délutánokon, ha csak ablakból figyeljük a zimankós időt, miért ne eshetne jól egy hidegebb ital is?

Egy adag lefőzött, majd lehűtött hosszúkávét keverjünk el egy evőkanál tejszínnel és pár csepp frissen facsart narancslével. Adjunk hozzá egy nagy gombóc diófagyit vagy jégkrémet és szórjuk meg reszelt narancshéjjal. Mindenképpen bio, kezeletlen héjú narancsból készítsük.

Ha pedig nem csak fantáziadús kávéitalokkal szeretnénk meglepni magunkat vagy kávéimádó szeretteinket az ünnepekre, érdemes szétnézni a Tchobo kínálatában, ugyanis december végéig minden automata kávéfőzőt 20% kedvezménnyel vásárolhatunk meg, míg a Cafissimo kapszulás kávéfőzőkre 40% árengedmény jár!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.