ablakfólia

Az ablakfóliának számtalan szerepe lehet egy nyílászáró életében. Választhatjuk csupán esztétikai okok miatt, de emellé még más hasznos funkció is társulhat. Az ablakfólia ma már egy népszerű kiegészítőnek számít, amit alkalmazhatunk otthon, de irodák, orvosi rendelők ablakain is találkozhatunk velük.

Az ablakfóliák eltérő funkciókkal rendelkeznek

Az RS Ablak árnyékolástechnika termékeinek kínálatából többféle ablakfóliát is beszerezhetünk. Ha például egy földszinti lakásban lakunk, és az ablak előtt folyamatosan jönnek-mennek az emberek, akkor mindenképpen szükség lesz egy olyan kiegészítőre, amivel elrejtőzhetünk a kíváncsi tekintetek elől.

Sokan ezt függönnyel vagy redőnnyel próbálják megoldani, de nem valami kellemes dolog egész nap sötét lakásban lenni. Ezért is kell olyan megoldást találni, aminek köszönhetően nem látnak be otthonunkba, és a fényről sem kell lemondani.

Ma már nem igazán létezik olyan fénnyel kapcsolatos probléma, amit ne lehetne hatékonyan eltüntetni egy ablakfólia segítségével. A természetes napfény számtalan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, de a negatívakról sem szabad megfeledkezni, gondolunk itt az UV-sugárzásra, ami az ablakon is képes áthatolni.

Az is kellemetlen tud lenni, ha bizonyos napszakokban egyszerűen túl világos van, például a nappaliban, és lehetetlen TV-t nézni vagy számítógépen dolgozni.

Fontos azonban arról is tudni, hogy egyáltalán nem mindegy milyen ablakfólia kerül fel az ablakra. Általában három különböző csoportba lehet őket sorolni: dekor, biztonsági és hővédő. Ezeken belül is lehet teljesen egyedi tulajdonságú és árnyalatú fóliákat találni. Vásárlás előtt feltétlenül tisztázzuk, hogy mégis milyen célra keresünk ablakfóliát.

Mit tudnak az egyes típusok?

Kezdjük a sort a hővédelemmel. Ennek nagyon egyszerű a feladata, lecsökkenti az ablakon keresztül beáramló hő mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy nyáron a legnagyobb hőségben is kellemes hőmérséklet lesz a szobákban.

Vannak olyan ablakfóliák, amelyek a panoráma megtartását szolgálják. Ezzel zavartalanul élvezhetjük a kilátást, és mindenféle sötétítő, árnyékoló tényezőt mellőzhetünk.

A fény csökkentésére alkalmas fóliát is választhatunk, hogy a monitorok, képernyők világosban is megfelelően látszódjanak. A belátás megakadályozása is lehet cél az ablakfólia használatával. Ezenfelül ott vannak még az energiamegtakarítást szolgáló fóliák is, amivel a légkondikat lehet egy bizonyos mértékig tehermentesíteni.

Ki rakja fel az ablakfóliát?

A fólia egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen kezelhető. Vannak már öntapadós változatok is, amelyeket tényleg pár perc alatt a helyére is rakhatunk.

Azonban, ha biztosra akarunk menni és hosszú távon szeretnénk élvezni az ablakfólia előnyeit, akkor mindenképpen konzultáljunk egy szakemberrel, aki segít a választásban, valamint a szakszerű felhelyezést is megoldja nekünk.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.