szalmarózsa

A szalmavirág, vagy más néven szalmarózsa (Xerochrysum bracteatum) kedvelt alapanyaga a virágkötészetnek. Ha ilyen formában szeretnénk felhasználni, nincs más dolgunk, mint a levágni a virágokat, és árnyékos, száraz helyen fellógatni, és kiszárítani. A virágok begyűjtését érdemes száraz időben végezni, lehetőleg még azelőtt, hogy a teljesen kinyílnának.

A szalmavirág közepesen magas, lándzsás levelű, egynyári növény. Virágai a szárak végén találhatóak, és fehér, sárga, narancs, rózsaszín vagy bíbor színűek is lehetnek. A virágzás nyáron, illetve ősz elején várható.

Bár a betegségek közül a peronoszpóra megtámadhatja, kártevőkre egyáltalán nem érzékeny. Legjobban a napos, világos helyeket kedveli, de a félárnyékot is elviseli. Ha tehetjük, semleges vagy lúgos kémhatású talajba ültessük, ami tápagyag dús, és laza szerkezetű.

Az öntözést sem kell túlzásba vinnünk, mert kifejezetten jól tűri a szárasságot, így csak tartósan száraz és meleg idő esetén szükséges csak az öntözése. Ha szaporítani szeretnénk, azt magvetéssel tehetjük meg.

Kép forrása: Pixabay.com

Friss cikkek innen:Virágágyi növények

Comments are closed.