festék

Vajon mennyi egy bőr kanapé szavatossági ideje? Ha kopott, kifakult, azonnal kidobná? Nem kell fájó búcsút venni kedvenc bőr cuccaitól, mert van rá jobb megoldás. Tartós bőrfesték használatával egyszerűen elvégezheti a felújítást saját kezűleg is.

Figyeljen, most megmutatjuk hogyan!

De mielőtt pingálni kezdene…

A bőr, mint az egyik legrégebbi alapanyag, strapabíró és tartós. De ahhoz, hogy ezt a tulajdonságát sokáig megőrizze, Önre hárul a felelősség. Ugye már kitalálta mire gondolok? Természetesen a rendszeres bőrápolás fontosságára hívom fel a figyelmét.

Hiszen a méhviasz tartalmú bőrápolók használatával megőrizheti bőrbútorai eredeti állapotát, és minimalizálható a mindennapi használatból eredő amortizáció.

Így semmi nem akadályozhatja meg abban, hogy hosszú évekig élvezze kedvenc bőrfotelja kényelmét. Vagy mégis? Sajnos a rossz hír az, hogy az óvatlan sérülések ellenszerét még nem találták fel, de a gyógyírt már ismerjük. A kreatív bőrfestékek használatával Ön is felveheti a harcot a legrondább karcolások ellen.

A bőrfesték használata – gyorstalpaló

1. Előkészületek

A repedezett, kopott felületet tisztítsa meg a bőr maradványoktól. Ehhez a művelethez használhat finom csiszolópapírt és repedés eltávolító tisztítót is. Majd alkoholos tisztítóval törölje le a bőrt.

2. Bőrjavítás

Az apró repedések eltüntetésében a folyékony bőr lesz a segítségére. A bőrjavító szert spatulával hordja fel a sérülésre, és a száradási idő után finoman csiszolja vissza. Szükség esetén ismételje meg a műveletet.

A mélyebb vagy nagyobb lyukak feltöltésére sűrűbb, paszta állagú töltőanyagot használjon. A szakadások javításában pedig a bőr ragasztót hívja segítségül, aminek nagy előnye, hogy rugalmasra szárad, ezért nem reped ki.

A fenti hibák megelőzhetőek bőrerősítő folyadék alkalmazásával.

3. Bőrfesték használata

A magas pigmenttartalmú bőrfestékekkel nemcsak bőrre, de műbőrre, textilre és PVC-re is festhet. Ecsettel vagy szivaccsal vékonyan, több rétegben vigye fel a festéket. Kiválóan takar és fed, ezért sötét és világos felületeken is jól alkalmazható.

Tipp: Festés előtt mindig végezzen próbát! Az apró hibák eltüntetésére bátran vállalkozhat, de a nagyobb volumenű javításokat bízza szakemberre.

4. Befejezés

A száradást követően fújja át 2-3 rétegben befejező lakkal a festést. A lakk nemcsak impregnáló réteget képez, de a festés is tartósabb lesz, ellenállóbbá válik a kopások és karcolások ellen. A felülettől függően matt, fényes és selyemfényű lakkok közül választhat.

24 óra múlva újra birtokba veheti kanapéját, amin a frissen festett rész puha tapintású és rugalmas lesz – a használat során sem fog hámlani, repedezni.

Ne bosszankodjon többé a kanapén ejtett apró karcolások miatt! Ragadjon bőrfestéket, és szabaduljon meg gyorsan a legrondább hibáktól is. Élvezze munkája gyümölcsét, és otthona jól megszokott kényelmét sokáig!

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Mike Petrucci

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.