mirabilis okoskert

Az okosotthon rendszerek a kertben, a nyaralóban is jó szolgálatot tesznek, nem pusztán a lakásban. Ha vannak dísznövényei, ha szép gyepet, hangulatos esti világítást szeretne, akkor a kert elektromos eszközeit, funkcióit is intergálhatja lehet egy jól összeállított FIBARO smart home rendszerrel.

Ha szereti az ápolt, szép kertet, ha sokat utazik, dolgozik, de nincs ideje mindent szemmel tartania, vagy időszakosan tartózkodik ott, akkor egy okosotthon rendszer a kert egyes munkáit is képes vezérelni.

Okos öntözés, okos gyepnyírás

Az öntözőrendszer szabályozása intelligens érzékelőkkel a megfelelő módon történik. A rendszerben eddig is be lehetett állítani, a locsolás intenzitását, azonban ezt ma már sokkal kifinomultabban és víztakarékosabban lehet megoldani.

A robotfűnyíró is vezérelhető, így a nyírás ideje, intenzitása is a mobiljáról állítható.

Emellett a kert világítása, a dísz- és funkcionális fényforrások vezérlése érintés nélkül is élmény. Azt érdemes tudni, hogy nem pusztán mechanikus óra szerint történik a ki és bekapcsolások, hanem akár csak akkor, ha Ön otthon van.

Az okostelefonjának közeledtét érzékeli a rendszer és bekapcsolja mondjuk a “hazaérkezés” funkciót. Kinyílik a garázskapu, felgyulladnak a fények a kertben, a házban, mintha tárt karokkal várná valaki.

Ha a kertben nem csak növényei, hanem medencéje is van, akkor pont a megfelelő időben lesz elég jó a víz egy kis úszáshoz, vagy csobbanáshoz.amikor pedig nem használja, akkor nem fűti feleslegesen a vizet, így energiatakarékos.

Egzotikus növényei, pálmái vannak otthon, melyeket nem bízna másra, ha elutazik?

Egy okosotthon rendszerben ezek kifinomult öntözése párásítása is vezérelhető, így a növényei akkort is a maximumot kapják, ha napokra, hetekre el kell mennie. Beállíthatja a páratartalmat, az árnyékolást, ha magas az UV sugárzás, a hűsítő klímát, vagy épp télen az energiatakarékos a fűtést.

Egy okosház rendszerrel sokat spórolhat, így az ára hamar megtérülő befektetés.

Végül a legfontosabb – nemcsak a növényeire, hanem az egész házra vigyáz az okos kamera és beléptetőrendszer

Az okos kaputelefonnal bárhonnan láthatja, sőt, beszélhet is azzal, aki épp a kapuja előtt áll mondjuk a balatoni házánál, holott ön épp Budapesten dolgozik, vagy üzleti úton jár Amerikában. Bármi lehetséges, amit mozgatni, érzékelni, vagy szabályozni lehet, azt egy Fibaro okosház rendszerrel meg lehet alkotni.

Ha szereti a növényeit, akkor a háza, kertje fontos Önnek.- Nekünk meg fontos az ön kényelme és biztonsága. Ha okosotthon rendszer telepítéséről van szó, itt minden választ megtalál.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.