szúnyogháló

A szúnyogok jelenléte bosszantó, csípésük kellemetlen, ráadásul betegségeket is terjeszthetnek. Viszont ökológia szerepük is jelentős, ezért nem jó megoldás, ha vegyszerekkel permetezzük tele a környezetünket az ellenük való védekezés ürügyén. Arról nem is beszélve, hogy ez nekünk sem tesz jót.

Kertvárosban és vidéken úgy is lehet védekezni ellenük, hogy letakarunk minden olyan edényt és hordót az udvaron, amiben panghat a víz. Persze ha a szomszéd ezt nem teszi meg, akkor azzal nekünk is ártani fog. Vannak olyan szúnyogok, amelyek több kilométerre is elrepülnek.

A szúnyogháló hatékony megoldás ellenük

A ház nyílászáróira szereltethetünk szúnyoghálót a Topredőny által, akik több éves tapasztalattal és kiváló szakembereikkel, nem utolsósorban pedig minőségi termékeikkel nyújtanak színvonalas szolgáltatásokat.

A nyílászárók alatt pedig nemcsak az ablakokat értjük, idetartoznak az ajtók is, hiszen a repülő rovarok ott is bejuthatnak a házba. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy a bejárati ajtóra milyen rovarhálót érdemes felszerelni.

A bejárati ajtóra is fontos a szúnyogháló

A Topredőny nyíló- és tolóajtós szúnyoghálókat is forgalmaz, amelyek elsősorban a bejárati ajtók rovarvédelmét szolgálják. Ennek segítségével a friss levegő is beáramolhat, amennyiben szellőztetni szeretnénk, viszont az apró repülő rovarokat nem engedi be.

Dupla tolóajtókra is alkalmas ez a típus, köszönhetően az erős alumíniumprofilnak. Középen találkozik a két háló a tolóajtónál, amennyiben dupla szárnyú a bejárat. Hosszú ideig nyújt hatékony megoldást ez a szúnyogháló, mivel a hálója is nagyon tartós anyag.

Sűrű szövésű és jó minőségű műanyaggal van bevonva, ezért ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Ezenkívül tűzálló, ami szintén egy remek tulajdonság. Arról pedig nem is beszélve, hogy nemcsak hasznos és praktikus, hanem esztétikus is.

Stílusosan illeszkedik az otthonunkhoz szürke színével, a háló pedig nem akadályozza a kilátást, hiszen üvegszálas és optikailag szinte láthatatlan.

Mindenhol szükséges a védekezés

Rengeteg szúnyogfaj él hazánkban is, és életterük nem korlátozódik a vízközeli területekre. Elviheti őket a szél is messzire, de több faj képes városi környezetben is kifejlődni. Ezért nem szabad azt gondolni, hogy városban nincs szükség rovarhálóra, mert nagyon is van. Ráadásul nemcsak az ablakokra, hanem az ajtókra is érdemes felszereltetni.

Nagyon sok kellemetlenséget tudnak okozni nyáron az apró rovarok, de szúnyogok mellett a legyek, a darazsak, a méhek is, ha bekerülnek az otthonunkba. A szúnyoghálók azonban ezek ellen is védelmet nyújtanak.

Arra azonban érdemes ügyelni, hogy jó minőségű rovarhálót válasszunk, illetve olyan céget vagy szakembert, akinek van tapasztalata a szúnyoghálók telepítésében. Tájékoztatnak a részletekről, segítenek kiválasztani a megfelelő terméket, és garanciát is vállalnak.

Kép forrása: IStockphoto.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.