előszoba

Az előszobák, általában forgalmas részei egy lakásnak, fontos terek az otthon díszítésére – karácsonyra pedig a figyelem meleg, ünnepi fogadtatásra összpontosul. Az egyesek számára felhajtásnak tűnő odafigyelés igazából arról szól, hogy barátságos környezetet teremtsünk az előcsarnokban és ahogy amikor megérkeznek az emberek, valóban érezzék a karácsonyi hangulatot.

A kevesebb néha több, de nem karácsonykor!

Ha van hely, mindenképpen jó ötlet karácsonyfát elhelyezni az előszobában. És valóban nem kell olyan nagynak vagy extravagánsnak lennie, mint a nappaliban lévő fának. Vannak nagyszerű karcsú karácsonyfák, műfenyők vagy akár kis karácsonyfák is, amelyeket bátran feltehet a konzolasztalára.

előszoba

Kép forrása: Canva.com

Csináld magad függődísz

A kézműveskedés nagy divat volt a lezárás során, miért nem folytatja kreatív szokását és készít ünnepi díszeket is? Ez egy nagyszerű módja annak, hogy csökkentse a környezeti hatásokat az ünnepi időszakban. Megpróbálhatja elkészíteni a saját fűzérét.

Vágjon ki ünnepi formákat, például fákat, hópelyheket és hóembereket erős kartonból, fesse le őket, majd hozzon létre egy kis lyukat mindegyik tetején és fűzze át néhány szalagon vagy zsinóron.

Az első benyomás: az ajtódísz

A bejárati ajtó és az otthon külső díszítése karácsonykor kötelező, de ne felejtsük el öltöztetni a belső ajtókat sem! Látva, hogy az előszoba az otthon összes szobájához vezet, koszorút helyezhet el a bejárati ajtó hátulján, valamint a nappaliban vagy a konyhaajtón.

Vagy ha nem szívesen rak koszorút az ajtajára, elhelyezhet egyet a bejárati csarnokban, például a tükrök tetején vagy a korlát végén.

Ünnepi fények, amik beterítik az otthonunkat

Mivel az éjszakák már közelednek, és a tél a láthatáron, remek lehetőség arra, hogy kreatív hangulatvilágítással játsszunk a lakásunkban. A meleg tónusú világítás tökéletes a hidegebb és sötétebb hónapokra, mivel hangulatos légkört teremt, amelyet szerettei biztosan értékelni fognak, amikor karácsony napján otthonában pihennek.

Miért nem választja a meleg, sárga tónusú lámpákat, amelyek hívogató hangulatot kölcsönöznek a folyosón? Ha inkább a fehér tónusú lámpákat részesíti előnyben a fája számára, ezek jól működhetnek a hidegebb környezet utánzásában is, ami tökéletes, ha hűvösebb, északi sarkú bejáratot szeretne kialakítani.

A fent felsoroltak mindegyike könnyen beszerezhető számos üzletben, mind online, mind pedig offline. Betérhetünk egy virágárushoz vagy felkeresthetünk webshopokat, egész biztosan szembetalálkozunk.

Képek forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.