bankkártya-elfogadás

A bankkártya-elfogadás ma már minden kereskedő számára természetes, hiszen 2021. január 1-je óta valamennyien lehetővé kell, hogy tegyék a vásárlók számára. Az már más kérdés, hogy valóban megbízható rendszert működtetnek-e, vagy rendszeres fennakadásokkal küzdenek az online fizetések esetében?

Biztonságos és gördülékeny online fizetés

Ahhoz, hogy az online fizetés megbízhatóan működjön, meg kell találni azt a bankkártya-elfogadási megoldást nyújtó szolgáltatót, amelyik a céged egyéni igényeit figyelembe véve tudja biztosítani ezt a szolgáltatást. A BizPay által kínált bankkártya-elfogadási megoldásokkal éppen emiatt elégedettek az ügyfeleik.

Ha az egyre bővülő piacon a jövőben is versenyképes szeretnél maradni, érdemes gördülékennyé és átláthatóvá tenni a pénzügyi folyamataidat. Ehhez nyitottnak kell lenned a technológiai fejlődésre, és modern, gyors eszközökkel vagy alkalmazásokkal kell megoldanod az online fizetést.

Mikor fognak kriptovalutával fizetni a vásárlóid?

A kriptovaluta digitális pénzt jelent, ami egy gyűjtőfogalom, és számos változata létezik. Ezekre átválthatjuk a pénzünket, kereskedhetünk velük. Az árfolyamuk éppúgy változik, ahogy a többi devizának, ami lehetővé teszi a velük való kereskedést.

Használata egyre jobban terjed, bár a hétköznapi vásárlásaik során Magyarországon még nem használják az emberek. A pénzügyi folyamatokba, az árfolyamváltozásokba viszont ez a pénzforma is közrejátszik, így közvetetten akár a te vállalkozásod életére is hatással van.

Miért bizalmatlanok ma még a vásárlók a kriptovalutákkal szemben?

Az ma már természetes, hogy a legtöbb embernek van folyószámlája valamilyen banknál, hiszen arra utalják a fizetését. Az is megszokott, hogy átutalással vagy bankkártyával fizet ki egy terméket vagy szolgáltatást. Mindezekre a számla mögött lévő bank garanciát vállal, így a számlán tárolt pénzüket biztonságban érzik.

A kriptovaluták esetében nincs ilyen háttérbank, ugyanis közvetítő nélkül zajlanak a pénzügyi folyamatok. Bárki lehet a “saját bankja”, ha egy alkalmazás segítségével küldeni és fogadni tudja a számítógépén vagy az okostelefonján a kriptovalutát. Ez óhatatlanul a bankok szerepének megváltozását fogja eredményezni.

A digitális pénz előnye

A kriptovaluták előnye, hogy nincsenek banki költségek, pillanatok alatt lehet utalni a világ egyik részéről a másikra. Védett a hackerek támadásával szemben. A technológia hátterében a blokklánc technológia áll, amely olyan adatbázissal rendelkezik, hogy a tranzakciókat nyomon lehet követni.

A pénzügyekhez kevésbé értő emberek ma még bizalmatlanok ezekkel a nehezebben átlátható pénzügyi tranzakciókkal szemben, de a jövőben egyre egyszerűbbek és könnyebben elérthetőek lesznek mindenki számára.

Kereskedőként tehát néhány éven belül a kriptovalutákkal való fizetés lehetőségére is fel kell majd készülnöd, ha azt szeretnéd, hogy a vállalkozásod a jövőben is az élmezőnyben maradjon.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.