bejárati ajtó

Ha az időben egy kicsit visszatekintünk, láthatjuk, hogy a bejárati ajtók is változtak a technikai vívmányokkal együtt. A régmúltban a fa volt az egyetlen alapanyag, amiből bejárati ajtót lehetett készíteni, azonban a fából készült ajtók fenntartása költségesebb, mint a mai modern ajtóké.

A környezetre nézve sem a legszerencsésebb a 2-3 évenkénti festés, ami egy faajtó esetében szükségszerű. Az idő előrehaladtával megjelentek a vasból, majd a műanyagból gyártott nyílászárók. Utóbbi típusok napjainkban igencsak kedveltek, ennek oka az elérhető ár és a széles választék, azonban a szerkezetük nem mindig éri el a kívánt biztonsági fokot.

Egy Nívó egyedi bejárati ajtó ezzel szemben minden igényt kielégít, az egyszerűtől a luxus kivitelig, és még az egyedi méretek sem jelentenek problémát. Vastag hőszigeteléssel, hőhídmentes megoldással és erős acéllappal a belsejében kiváló megoldást nyújt a hideg és a betörők ellen is. Minden kívánalomnak megfelel, amit egy bejárati ajtóval szemben támaszthatunk.

Mitől lesz jó egy bejárati ajtó?

Mint már említettük, a műanyag változatok a fénykorukat élik, ennek ellenére még nem biztos, hogy megfelelnek minden kritériumnak, amit elvárnánk. Leginkább a szerkezeti felépítésük hagy kivetnivalót maga után, ugyanis a belsejük gyakorlatilag üreges, ezért egy betörő könnyűszerrel megrongálhatja a bejutás érdekében.

Érdemes olyan nyílászárót választani, ami ellenáll a rablók praktikáinak, és megakadályozza a bejutásukat az otthonunkba. Napjainkban a betörésbiztos ajtó már egy alapfeltétel. Nézzük meg, mitől lesz egy bejárati ajtó valóban biztonságos és komfortos, a betörőket és a nem kívánatos hőmérsékleti viszonyokat is kint tartja.

Ajtók a hőszigetelés és a környezetvédelem jegyében

Egy kültéri használatra készült ajtó vastagabb hőszigeteléssel rendelkezik, emellett a penészesedés megakadályozása érdekében hőhídmentes megoldást nyújt. Szigetelése kőzetgyapot vagy purhab, melyet esztétikus burkolat takar. Így nem csak a kinti hideget vagy meleget tartja távol, hanem az utcai zajokat is.

A modern ajtók egyik legnagyobb előnye a gondozásmentes és környezetkímélő kivitel. Míg a faajtókat 2-3 évente csiszolni és festeni kell, a korszerű ajtókkal az időszakos beállításoktól eltekintve, szinte semmi gondunk sincs. Időtálló és környezetbarát megoldás 10 év garanciával.

A biztonság és a hőszigetelés mellett a kivitel is számít

Az esztétikus megjelenés otthonunk bejáratánál is alapvető fontosságú, hiszen a ház központi eleméről beszélünk. Szerencsére széles kínálat áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a saját ízlésünknek megfelelőt tudjuk választani.

Az sem jelent problémát, ha egyedi méretben szeretnénk rendelni. Ez akkor lesz számunkra hasznos, ha nem adott a szabvány méretű falnyílás, és nem szeretnénk a bontással járó felfordulást.

Ha bejárati ajtó beépítése előtt állunk, érdemes körültekintően mérlegelni, hogy minden feltétel teljesüljön. Elvárható a biztonság, a hő – és hangszigetelés, valamint az, hogy stílusban is illeszkedjen az otthonunkhoz.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.