autó

Az az autó, amelyiket rendszeresen használják, koszolódik, ebben nincs semmi meglepő. Ha nem kiállításról kiállításra viszed a kocsid zárt tréleren, hanem közlekedni szeretnél vele, akkor számolnod kell azzal, hogy hiába mosod le rendszeresen, lesznek rajta különféle szennyeződések.

Vannak azonban olyan szennyeződések, amelyeknek gondoskodni kell a mielőbbi eltávolításáról. A madárürülék ezek közé tartozik. Nem arról van szó, hogy balszerencsét hozna a madárpiszok, hanem inkább arról, hogy súlyos károkat okozhat, ha beleég a fényezésbe.

Reagálj a lehető leghamarabb!

Ha észrevetted, hogy összepiszkította a kocsidat egy madár, akkor ne halogasd a nem várt csomag eltávolítását, mielőbb láss hozzá az autód megtisztításához a POLIRTECH.HU termékeivel! Sokat jelenthet, ha legalább azt a területet lepucolod, ami érintett.

A tűző napon hagyott autó fényezésébe szinte szó szerint bele tud égni a madárürülék, ami ráadásul maró hatású anyagokat tartalmaz. A felforrósodott lakkrétegen könnyen feloldódnak a madárpiszokban lévő savas anyagok, és gyorsan károsodhatnak a fényezés felső rétegei.

Ha csak napokkal vagy hetekkel később tünteted el a madárürüléket az autódról, akkor kalkulálni kell azzal, hogy egy világos folt maradhat utána, bármilyen alapos munkát is végzel. Ez a folt különösen sötétebb fényezésű autókon lehet látványos, az eltüntetése pedig igencsak költséges lehet.

Ezt kell tenni, ha a karosszérián landol a váratlan “ajándék”

Ha az “égi áldás” nem a szélvédőn vagy egy üvegfelületen landol, hanem a karosszérián, akkor fontos a lehető leghamarabb akcióba lépni. Amennyiben van a kocsidban nedves törlőkendő, akkor óvatos mozdulattal tüntesd el a madárürüléket!

Ha épp nincs nálad más, akkor papírzsebkendő is megteszi. Vigyázz, mert lehetnek apró kavicsok is benne, egy túlságosan határozott mozdulattal komolyabb karcot is ejthetsz a fényezésen.

A rászáradt madárürülék eltávolítása komoly kihívás

Megeshet, hogy bármilyen figyelmes is vagy, a madárürülék mégis rászárad az autódra. Ez bárkivel előfordulhat, aki a szabadban parkol, és néhány napig nem megy sehová a kocsijával.

Arra fel kell készülnöd, hogy nem lesz egyszerű nyomtalanul eltávolítani a piszkot. Használhatsz a művelethez habzó előmosót, amely képes a letapadt szennyeződéseket is fellazítani. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy egy prémium gyártó termékét válaszd, mint például a Koch-Chemie, amivel eredményesebben tudsz dolgozni!

Ha a szennyeződés marásának nyomait akarod eltüntetni, arra a Dirk Du Gloss creator az egyik legjobb választás. Ez egy olyan nano-polírozó vegyület, amely fontos alapozója a tartós waxolásnak. Nem tesz kárt a modern karcálló festékekben és régebbi festékrendszerrel rendelkező autókban sem. A szer excenteres polírozógéppel használható.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.