szőnyeg

A klasszikus szőnyegek ma már helyet kapnak a modernebb stílusú otthonokban is, nemcsak az antik bútorok mellett érhetünk el velük tökéletes összhangot. Megfelelően kiválasztott elemekkel párosítva remekül illenek a fiatalos lakásokba is.

A klasszikus szőnyeg komolyságot, egyedi hangulatot és eleganciát sugároz bármely lakásban, ahol kiemelt gondot fordítottak az elhelyezésére. A legtöbb szőnyeg webáruház kínálatában található mai darabok már gépi szőnyegek, bár a motívumokban és a színvilágban a régi klasszikus kárpitokat idézik.

Azonban a gyártási technológiának köszönhetően áruk sokkal kedvezőbb, így széles körben elérhetőek.

Klasszikus szőnyeg nemcsak a klasszikus berendezéshez

Ha bátran és igényesen alkalmazzuk a különböző lakberendezési stílusokat, nagyon kellemes arculatot kölcsönzünk vele helyiségeinknek. A modern, minimál, skandináv és klasszikus stílus ízléses keveredése eklektikus hangulatot varázsol az enteriőrbe.

Az időtálló, hagyományos minták a régi korokat idézik, tekintélyt parancsolóan uralják a szoba légkörét és nosztalgiával telt érzéseket kelthetnek bennünk. Nem véletlenül kedveltek ma is, hiszen változatos színekkel és mintázattal kaphatóak, így szinte bárhova beilleszthetőek.

Klasszikus vagy keleti stílust kedvelők otthonában, de modern lakásokban is tökéletesen megállja a helyét ez a szőnyeg. Kisebb, nagyobb, szűkebb vagy hosszabb helyiségben is találkozhatunk vele, ami a nagy méretválasztéknak és sokféle típusnak köszönhető.

Hol mutat a legjobban a klasszikus szőnyeg?

A klasszikus szőnyeg hagyományosan a nappaliban vagy az étkezőben juthat főszerephez, ugyanis ezekben a helyiségekben a legmutatósabb az alkalmazása. Otthonos és esztétikus küllemével fogadja és ejti ámulatba a hozzánk érkező vendégeket.

Nagyon jó ötlet, ha van egy régi bútordarabod, amihez ragaszkodsz, és ez alá vagy mellé helyezel el egy kisebb méretű klasszikus szőnyeget. Megvásárolhatod a Szőnyeg textil webáruház kínálatából, ezzel megmentheted a nagyi komódját és hangulatos sarkot alakíthatsz ki a lakásban.

A klasszikus szőnyeg esztétikus elhelyezése

A modern szőnyegek elhelyezését követve ugyanazok a szempontok játszanak szerepet a klasszikus változatoknál is.

A nappaliban a kanapé szélessége a mérvadó a kárpit hosszát illetően: legjobb, ha mindkét oldalt hagyunk 25-25 cm-t. A szőnyeg szélessége pedig a kanapé és a szemközti bútordarab közti távolságot vegye alapul.

Az étkezőben az asztal alatt terítsük le a szőnyeget oly módon, hogy a székek hátsó lába még kihúzott állapotban is rajta legyen. Ez a kényelem, a biztonság és a külcsín miatt is lényeges.

Plusz egy tipp arra az esetre, ha kisebb méretű klasszikus szőnyeggel rendelkezel, mint amit a helyiség megkíván, de nem is akarsz róla lemondani:

Vegyél alá egy egyszínű, nagyobb kárpitot és helyezd a közepére kedvenc darabodat! Figyelj rá, hogy ugyanakkora legyen az eltérés a két szőnyeg között minden szemközti oldalon! Ezzel a módszerrel megtarthatod az imádott szőnyegedet és esztétikus megjelenést is adsz neki.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.