biola

Sokan keresik annak titkát, hogyan lehet szépülni, napozni, miközben a kellő mértékű hidratálásról is gondoskodunk. A jó hír, hogy mindezt megtehetjük természetes hatóanyagok mellett. Az alábbiakban arról írunk, hogy a szépségápolás is lehet egészségtudatos szemléletű.

Nyári bőrápolás a tudatosság jegyében

A napfürdőzés során megindul a D-vitamin szintézise a szervezetünkben, különösen az őszi idő előtt érdemes feltöltekeznünk. Óvjuk közben bőrünket természetes komponensű napvédőkkel, melyek beszerezhetők a BIOLA Webshop fényvédelem, ásványi pigmentekkel védő napozás utáni bőrápolás kínálatából!

De mit mondanak erről a Stanfordi kutatók? A rövid napozások, a napi 20-30 percnyi időtartamúak kedvező hatásúak lehetnek a bőrünkre nézve, természetesen ez a délelőtt 10 előtti, illetve a délután 4 utáni időszakban javasolt. Ennek oka pedig, hogy ezáltal támogathatjuk bőrünk és csontrendszerünk önregenerációs folyamatait. Ne feledjük azonban, hogy a hosszantartó UV-sugárzás fokozza a rizikóját a kóros változásoknak!

Egy natúr naptej alkalmazásával a bőrt megfelelő mennyiségű napsugárzás éri ahhoz, hogy a szervezetünk felvegye és hasznosítsa. Fényvédelem nélküli kísérletezés helyett érdemes a természetes ásványi pigmentekkel védelmet biztosítani. Ezen termékek használata nem akadályoz az egészséges életvitelben.

Enyhébb mértékű fényvédelem napozáshoz szokott bőr esetén

Javasolt például az orvosi somkóró fényvédő krém, amely bőrtápláló bioaktív hatóanyagokat tartalmaz. Védelmet biztosít az UV-sugárzás káros hatásaitól, valamint a mélyrétegi bőröregedési folyamatokkal szemben is felveszi a harcot. Antioxidánsokban gazdag, ugyanakkor mentes a GMO komponensektől és pálmaolajtól.

Az állatkísérletektől teljes mértékben elzárkózva készült. Tökéletes alapozóként is. Kétféle árnyalatban is elérhető. Természetesen alkalmazása idején is fontos kerülni a kritikus órákban a napon való tartózkodást.

Praktikus tippek napozás utánra!

Bőrünket jelentősen száríthatja a homok, a só, a vízben lévő klór, emiatt mindenképpen fontos, hogy a fényfürdőzést egy frissítő zuhany kövesse! Az alapos tusolás után pedig következhet a mélyhidratálás! A legjobb, ha a hidratálás mellett tonizáljuk is bőrünket, ehhez kínál komplex megoldást a Naturissimo sárgabarackos fürdőbalzsam. Uborka és lenmag kivonatai révén kellően hidratál.

Kihagyhatatlan eleme a napozás után bőrápolásnak a Reishi bőrtápláló balzsam, amely nyugtató, regeneráló, ugyanakkor támogatja az egyenletesebb és gyorsabb barnulási folyamatot. Ezáltal ötvözhető a szépségápolás és a barnulás.

Épp oly fontos a belső hidratálás is, vagyis a bőséges folyadékfogyasztás elengedhetetlen. Fogadjuk meg Dr. Francesca Fusco bőrgyógyász tanácsát, miszerint minél barnábbak vagyunk, bőrünk annál több hidratálást igényel!

A sokak által elhanyagolt területről sem szabad megfeledkezni, hiszen ajkaink esetében is érvényesül a szárító hatás, ennek elkerülésére alkalmazzunk ajakbalzsamot!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.