láncfűrész

A láncfűrész nemcsak a hivatásos kertészek, fafeldolgozók és építőipari résztvevők munkaeszköze, hanem a hétköznapi emberek is gyakran alkalmazzák az udvaron.

Ahhoz, hogy biztonságosan és valóban hatékonyan vághassuk vele a tűzifát vagy gallyazhassunk, elengedhetetlen a megfelelő szerszám. Az alábbiakban néhány olyan fogódzó következik, amelyek segíthetnek a céljainkhoz legalkalmasabb láncfűrész kiválasztásában.

Biztonság

láncfűrész használata során az első és legfontosabb szempont természetesen a biztonság. Választott készülékünk esetében mindenképp vizsgáljuk meg, hogy milyen védelmi funkciókkal rendelkezik. Ide sorolható például a visszarúgásvédő és a láncfék, amelyek leállítják a gépet rendellenes használatkor, vagy egy automata kenőrendszer, amely segít megakadályozni a lánc szakadását.

Teljesítmény

A másik fontos paramétere egy láncfűrésznek a teljesítménye, amit főként a motor mérete és a lánc sebessége határoz meg. A kisebb teljesítményű láncfűrészek általában kisebb súlyúak és méretűek, így könnyebb velük dolgozni, viszont nehezebben vágják át a vastagabb faanyagot.

A nagyobb teljesítményű láncfűrészek pedig épp ellenkezőleg: ugyan nehezebbek és termetesebbek, ellenben hatékonyabbak a vaskosabb fák aprításában, valamint nagyobb területeket lehet velük gyorsabban megmunkálni.

Sokan úgy vélik, hogy ha egy átlagos láncfűrészre agresszív fűrészláncot raknak, azzal növelhető a szerszám teljesítménye. Ez azonban nincs így. Az elképzelést ahhoz lehetne hasonlítani, mintha egy kutyának oroszlánfogakat adnánk – az állat harapásának erősségét nem fogja befolyásolni. Ha a lánc és a fűrész tökéletesen illeszkedik egymáshoz, úgy a készülék minden esetben maximális teljesítményt nyújt majd.

Tipp: a rendszeresen karbantartott láncfűrészek hosszabb élettartammal, valamint jobb teljesítménnyel rendelkeznek.

Kezelhetőség

A láncfűrész kialakításának nagy jelentősége van kezelhetőség tekintetében, különösen, ha hosszabb ideig kell dolgoznunk vele. A láncfűrész használatának kényelmesnek és stabilnak kell lennie, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket és kényelmetlenségeket.

A markolata legyen ergonomikus, hogy a kezünk ne fáradjon el használat után. A láncfűrészt emellett érdemes a felhasználó testmagasságához és egyéb fizikai adottságaihoz igazítani.

Ár és márka

Sokaknak a láncfűrész ára is lényeges szempont vásárlás előtt. A végösszeg általában a teljesítmény, a lánc hossza, a biztonsági funkciók és a márkák tekintetében változik. Fontos, hogy megtaláljuk azt a készüléket, amely mind árban, mind pedig minőségben megfelelő számunkra.

Ennek érdekében érdemes utánajárni a különböző láncfűrész gyártóknak és hírnevüknek. Mindezen felül fordítsunk figyelmet az alkatrész beszerzési forrásokra is – a népszerű márkájú láncfűrészekhez rendszerint gond nélkül találunk majd megfelelő tartozékokat is.

Amennyiben kiváló ár-érték arányú, megbízható láncfűrészek után kutatunk, a Netenpiac.hu webáruházban nagy választékból szemezgethetünk. Forgalmazott termékeiket szupergyorsan kiszállítják, ráadásul számtalan kiegészítőt is beszerezhetünk hozzájuk a szegecskinyomótól kezdve a láncélezőn át légszűrőig.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.