terasz kinti bútorral czinege

A teraszon töltött idő, illetve a jól eső baráti beszélgetések este, kültéren nem kell, hogy kizárólag csak a nyári időszakra korlátozódjanak. Ha megfelelő fűtéssel rendelkezünk, akkor egész évben élvezhetjük a kerti programokat. Grillezhetünk télen vagy meginvitálhatjuk a szeretteinket egy jó hangulatú teraszos összejövetelre is.

Kültéri hősugárzók teraszra és télikertekbe

Akár fedett, akár zárt teraszunk is lehet, a különféle kültéri hősugárzók tökéletesek arra, hogy még a mínuszok idején is jól érezzük magunkat a kertben. Ehhez nem kell más, csak egy hatékony infra hősugárzó, amely pillanatok alatt olyan hőforrást varázsol, amely ráadásul nem jár felesleges hővesztéssel.

Az infra fűtőtest a hagyományos fűtéssel szemben ugyanis a tárgyakat és az élő szervezetet melegíti át, akárcsak a napfény. Ezért a teraszon például a bútorok is kellemes átmelegednek, és mi sem fogunk fázni, vagy érzékelni a fagyos levegőt.

Télikertben szintén nagy segítségünkre lehet ez a típusú hősugárzó akkor is, ha a fagyérzékeny teleltetett növényeinket szeretnénk védeni a hideg mínuszokban.

Fűtőkábelek, amelyek segítenek melegen tartani a padlót

A padlófűtés nem csak a házban vagy a garázsban, de egy teraszon is igencsak praktikus lehet például télen. A hideg ugyanis főleg a talajról érződik, ezért a fűtőkábel rendszer segítségével komfortos érzést adhatunk magunknak és a vendégeinknek, ha a kertben tartózkodunk.

Ráadásul a padló ilyen módon való fűtése megakadályozza az eljegesedést télen, ha pedig fedett terasszal rendelkezünk, mindenképp megéri telepíteni. Ugyanakkor a fűtőkábelek kültéren sok nyűgtől megkímélhetnek minket.

Amennyiben a járdát fűtjük velük, nem lesz szükség a hólapátolásra, ahogyan az ereszcsatornák állapotát is stabilan tarthatjuk általuk. A fűtőkábelek segítségével például az sem lesz gond, hogy eljegesedjen a kocsibeálló, és a kültéri csövek elfagyását is megelőzhetjük általuk.

Ezek a kábelek ugyanis mindenféle burkolat alá beépíthetőek, és csövekben is végigvezethetőek.

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.