lakás

A címben elhangzó kérdés természetesen leginkább költői, hiszen nem lehet erre egyértelmű és egyetemleges választ adni. A fiatalok szinte minden korban úgy tudtak csak elindulni az önállósodás útján, hogy egy garzont vettek meg – hitelre. Mostanában azonban már az idősebb generációk tagjai közül is sokan kicsi lakásokba kényszerülnek.

Úgy, ahogy például Budapest agglomerációjában számtalan családi ház helyére társasház épült, épp úgy csökkent ezzel együtt a lakások mérete, vagyis az ott lakók élettere. Azonban míg másnak egy csepp garzon is egy csodás palota, addig könnyen lehet, hogy más nem tudná ezt így értékelni.

Persze sok kellemetlenséggel is járhat egy-egy garzon, de ha ötletes megoldásokat alkalmazol, máris nem tűnik olyan kicsinek. No, de nézzük csak helyiségenként!

A nappali, ami egyben háló és étkező…

Számtalan helytakarékos megoldás létezik, így a nappaliba például bátran elhelyezheted a Prémium bútoráruház ágyneműtartós, ágyazható kanapéinak egyikét.

Ezzel kapásból három legyet ütsz egy csapásra: lesz hol aludni és ledőlni, lesz hova pakolni és persze lesz hova beágyazni. Ezekkel a nagyszerű megoldásokkal rengeteg helyet meg tudsz spórolni, és ráadásul még kompromisszumot sem kell kötni, hiszen pazar változatokat találhatsz a fentebb említett webáruház kanapéi között.

Ha a háló funkciót már kipipáltuk, akkor marad a nappali: egymásba tehető, bővíthető dohányzóasztalok, pakolható puffok egész sora igyekszik a segítségedre sietni.

Láthatod hát, ha nem a hagyományos bútorokat választod, hanem azokat, amelyekben van még egy kis “csavar”, akkor szépen lassan növeled a rendelkezésre álló teret.

Azért a konyha marad némiképp külön!

A konyha és az étkező sem fog ötletek híján zsúfolt lenni, hiszen a bővíthető vagy kinyitható étkezőasztallal rengeteg helyet nyerhetsz vagy épp spórolhatsz.

Az asztal vagy a konyhapult mellé mehet egy-két bárszék, és ezzel meg is van oldva a kérdés, hogy hova ülj.

Persze a tárolás itt is egy rendkívül sarkalatos kérdés. Egy szép zsúrkocsival nem csupán helyet nyersz magadnak, de még a főzés is sokkal gyorsabb lesz, hogy kéznél lesz minden.

Amint láthatod, itt sem kell beérned a hagyományos megoldásokkal, csak nézz körül a Prémium bútoráruház kínálatában!

Legyen mindig rend!

Egy garzonban, bármennyire is hihetetlen, nagyon hamar el tud uralkodni a káosz és a rendetlenség, ami miatt a kicsi lakás még kisebbnek tűnik. Ezt hivatott áthidalni többek között egy jól kiválasztott pad is, amely egymaga tölti be az előszoba funkcióját, így már belépéskor rend fogadhat – vagy épp rendetlenség!

Éppen ezért, ha nem szeretnéd, hogy optikai csalódás áldozatává válj, mindig tarts rendet. Ha mindennek megvan a helye, akkor nincs más teendőd, mint mindig mindent visszatenni a helyére, és máris lakályos, otthonos kis zug vár rád a nap bármely percében!

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.