kínai leander

A kínai leander, skarlát selyemkóró vagy selyembokor (Asclepias curassavica) Dél-Amerikában őshonos félcserje. Hazánkban dézsás dísznövényként tartjuk.

Díszítőértékét elsősorban virágzata adja, levelei a leanderéhez hasonlóak. Ezzel a különlegesen szép növénnyel, mediterrán hangulatot csempészhetünk a kertbe.

Virágai aprók, élénksárga és piros színűek, bogernyőt alkotnak a hajtások végén. Színpompás virágait egész nyáron hozza. A kínai leander mérgező növény, gondozása során járjunk el körültekintően, vegyünk fel kesztyűt.

Szereti a napot és a meleget, ezért tűző napos helyen is nevelhetjük. A megfelelő fejlődéshez, ültessük jó vízelvezetésű, semleges vagy enyhén savas kémhatású talajba.

Rendszeresen, de mértékkel öntözzük. A túlöntözés következtében levelei sárgulni és hullani kezdenek, ezért semmiképp se öntözzük túl! Teleltetése világos, hűvös helyen történjen. Ebben az időszakban nagyon kevés vizet igényel.

Betegségekre többnyire nem hajlamos, de a levéltetvek és a takácsatkák megtámadhatják. A rizómák szétosztásával és magról is szaporítható.

Kép forrása: Flickr / Szerző: Patrick Standish / Licence: CC BY 2.0

Friss cikkek innen:Dézsás növények

Comments are closed.