arcápolás

Sok nőnek jelent problémát a napi bőrápolási rituáléj kialakítása. Fontos számukra a szépség, de óriási a kínálat a termékeket illetően, nehéz meghatározni, hogy melyek lennének a legjobbak. Főleg akkor, ha az ember egyszerre többféle bőrproblémával küzd.

Ráncos? Akkor hidratáljuk, és használjunk ránctalanító készítményeket! Aknés, pattanásos? A mattító, kissé szárító hatású készítményre lenne szükség. És mi van, ha mind a két probléma jelen van egyszerre?

Ha több problémával küzdesz, kombináld a készítményeket!

Az öregedés első jeleinek megjelenésekor már érdemes belekezdeni a legjobb ránctalanító krém felkutatásába – sőt, akár már korábban is! Minél hamarabb foglalkozol a ráncok eltüntetésével, annál jobb eredményt érhetsz el, annál inkább késleltetheted a tényleges megjelenésüket.

A kulcs tehát a megelőzés, de még akkor sem vagy elkésve, amikor az első szarkalábak megjelennek, jellemzően a szem körül.

Ha azonban emellett az aknés, pattanásos, mitesszeres bőr problémájával is küzdesz, célszerű lehet a ránctalanító krémeket akné ellenes készítményekkel kombinálni.

Nyugodtan használhatsz egyszerre többféle kencét, csak várd meg, míg az egyik beszívódik, mielőtt a másikat alkalmaznád. Legegyszerűbb, ha az egyiket reggel, a másikat éjszakára alkalmazod, így mindegyiknek van ideje hatni.

Szánj kellő időt a bőrápolásra!

Rohanó mindennapjainkban gyakran elmaradnak ezek a lépések, ami azért baj, mert ennek sajnos látványos eredménye lesz: fokozódni fognak a bőrproblémák. Időnként azonban a tükrök kíméletlenül megmutatják a valóságot, és ilyenkor rájön az ember, hogy muszáj lenne kialakítani a rutint.

A rendszeres bőrápolás titka éppen ez: rutinként építsd be a mindennapjaidba, így nem kell rá külön figyelmet fordítanod, automatikusan része lesz a reggeli készülődésnek, illetve az esti lefekvés előtti teendőknek.

Lehet, hogy időbe telik, amíg megtalálod a számodra leginkább megfelelő készítményeket, de ha sikerül, látni fogod a javulást a bőröd állapotán! Szerezz meg egy szépítkezőasztalt, egy jó tükröt, a megfelelő krémeket, és alakítsd ki a saját bőrápolási rituálédat!

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: fizkes

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.