kertrendezés főbb lépései

Hiába néz ki nagyon jól a házunk, ha a körülötte lévő kert elhanyagolás miatt elvonja a figyelmet. Ha Te is ebben a cipőben jársz, akkor van egy jó hírünk.

A kertrendezés nem is olyan nehéz feladat mint ahogy hisszük. Mindössze csak jól kell hozzá tervezni.

Mutatjuk a főbb lépéseket!

1. Tervezz előre!

Soha ne vágjunk neki semminek se úgy, hogy majd lesz valahogy. Érdemes minél aprólékosabban megtervezni az egyes fázisokat úgy, hogy közben mindenre legyen elegendő idő és pénz is.

A legtöbben azért nem vágnak bele a kertjük felújításába, mert nem terveznek előre. Csak halogatják és halogatják. Mindig találnak fontosabb elfoglaltságot. Pedig milyen jó érzés büszkén megmutatni a szép kertünket a vendégeinknek!

2. Kezdjük el!

Sokan eljutnak addig, hogy de jó is lenne a kertet rendbe tenni, de nem vágnak bele. Ha már elkezdtük, akkor nagyobb eséllyel be fogjuk fejezni.

3. Mindennek legyen meg a helye

Akár egyszerűbb, akár látványosabb kertet szeretnénk, mindent jó előre gondoljunk ki. Szeretnénk egy kerti tavat? Nem gond. Találjuk ki előre hogy hol lesz. Ha már ki van építve, akkor nehezen fogjuk tudni átépíteni.

4. Építs sziklakertet

A sziklakert az egyik legolcsóbb és legjobb megoldás, hogy ne legyen unalmas a kerted, ráadásul a kertben itt-ott fellelhető nagyobb kavicsokat is fel tudod használni.

5. Kerti út kialakítása

Nem elég, ha szép a kert, de praktikus megoldás, hogyha egy út vezet a lakáshoz. Nem szeretnénk, ha minden eső után koszt hordanánk be a lakásba és nem is szerencsés ha állandóan tisztitani kell a cipőnket.

Ehhez előfordul, hogy betonozni is kell. Érdemes már a legelején tisztába lennünk, hogy mik a betonozás lépései és mire ennyi időre van szükségünk.

6. Tervezzünk kiülős részt is

Ha veszünk pár szép bútort a kertbe, akkor egyrészt fel is dobjuk, másrészt egy jó nagy helyről le van a gond. Nem kell gondolkodni, hogy oda mit ültessünk. Elég ha a fűre tesszük a kerti bútort.

Reméljük, hogyha a fentiek segítségedre lesznek abban, hogy tavasszal Te is már kész tervekkel vágsz neki a kertrendezésnek!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.