fenntartható kertészkedés

Most, hogy egyre nagyobb az igény a saját termelésű zöldségekre és gyümölcsökre, így életre hívtunk egy olyan nagyszabású rendezvényt, mint a KertAkadémia Konferencia és Szakmai Nap kerteknek és kisgazdaságoknak.

A rendezvény célja, hogy egy valóban fenntartható és egészséges kertet vagy kertgazdaságot tudj kialakítani magad körül ahhoz, hogy élvezhesd a nap érlelte paradicsom ízét, a valódi zamatos gyümölcsöket és még örömöd is legyen a kertészkedésben!

fenntartható kertészkedés

A KertAkadémia főszervezője, a Kertportál Magazin immáron 21. éve szolgálja a hobbikertészeket és ez egyfajta olyan elhivatottság, ahol a valódi tudást, a tapasztalatokat tudják átadni a hozzájuk fordulóknak.

Nem csak a már elérhető kertészeti zsebkönyvekből tanulhatsz tőlük, hanem ezen a szakmai napon is, ahol közérthető nyelven olyan feketeöves előadóktól hallhatsz a biokertészkedésről, a kis kertgazdaság működtetéséről és a fenntartható kertművelésről, akik neveit már biztosan ismered.

„Régi nagy álmunk valósul meg a KertAkadémiával, mert azt látjuk, hogy évek óta trend ugyan a kertészkedés, de inkább az értékesítésről és influenszerkedésről szól és nem a valódi tudásátadásról.” – vallja V. Topor Erika okleveles kertészmérnök, naturkertész.

fenntartható kertészkedés

A rendezvény fő hangsúlya a tudásátadás lesz. Előadók között tisztelhetjük Sipos gazdát, Sipos József növényorvost, Fetykó Kingát a Magyar Permakultúra Egyesülettől, Sinka Erikát az ismert Zöld Pagony életre hívóját és ismert kertészbloggerét vagy akár Androsovics Petronellát, aki nem más, mint a kaposvári Csodáskertem magánarborétum tulajdonos.

„Arra gondoltunk, hogy interaktívvá tesszük a rendezvényt, lesznek a kertészethez köthető programok is. Külön várom már Halmos Monika, ismert ehető virágos gasztroblogger előadását is, aki biztosan ínycsiklandozó kerti finomságokat fog bemutatni, de lesz Talajvizsgálati Pont a Danuba Garden standján, lesz Növényorvosi Pont is, ahol a hozott beteg növényedet szaktanácsadók fogják „meggyógyítani”. – meséli a rendezvényről V. Topor Erika főszervező.

A rendezvényen kertgazdaságok látogatása is tartozik. Az ismert gourmet manufaktúra tulajdonosai fóliaházaihoz is ki lehet látogatni, ahol szakvezetés mellett maga a tulajdonos mesél a valódi termesztési módokról és bemutatja azokat a bio kísérleteket is, melyeket külön a rendezvény kedvéért állítottak be: talajjavítás és vízmegkötési módok homoktalajon, humuszpótlás és Trichoderma gombákkal való növényi immunerősítés például.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.