SEO

Keresőoptimalizálás és keresőmarketing. Míg néhány évvel ezelőtt talán külön-külön is lehetett kezelni ezeket a fogalmakat, ma már egyre nehezebb elképzelni a tartós eredményességet egyik vagy másik nélkül.

Hogy minek tudható be mindez? A cikkben ennek fogunk részletesebben utánajárni. Ezzel együtt adunk néhány gyakorlatias tippet a megvalósításhoz is. Következzenek tehát a részletek.

Miért lehet alapvető fontosságú egy cég életében a Google-ban való előbbre jutás?

Mindenekelőtt azért, mivel bevétel származhat ennek a hatásfokából. Számos vállalkozás esetében olyannyira igaz mindez, hogy az éves szintű árbevétel meghatározó hányada köthető a Google keresőjéből érkező látogatókhoz.

Innentől kezdve pedig létkérdéssé válik, hogy mennyire sikerül minél magasabb pozíciót megszerezni a Google-ban. Ahogy a MiniCRM és a marketing automatizálás egyéb megoldásai, úgy ez a kérdéskör is egyre inkább felértékelődik.

Lényeges ezzel együtt tudatosítani azt is, hogy a hagyományos értelemben vett keresőoptimalizálás ma már nem feltétlenül elegendő az eredményességhez. Különösképp a sokak által a mai napig tévesen preferált kulcsszóhalmozás lehet az, ami kontraproduktív.

Mi lehet a siker kulcsa, ha a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing a kérdés?

Az egyik legfontosabb összetevő a minél jobb minőségű tartalom a weboldalunkon. Melynek kapcsán a minőség fokmérője a látogató számára hasznos és előnyös információk, illetve a tartalmak célzott közzététele.

Nem árt továbbá az sem, ha cégen belül sikerül erőforrást allokálni a tartalmak rendszeres frissítésére és közzétételére. Nem kell persze semmi bonyolult művelettől tartani, a rendszeres blog használata tökéletesen megfelel a céloknak.

Hasonlóképp hozzá képes adni a keresőoptimalizálás és keresőmarketing eredményességéhez, ha egyre több és több, megfelelő minőségű link mutat az oldalunkról kifelé, valamint vissza az oldalunkra.

Még néhány szempont a keresőoptimalizálás és keresőmarketing témakörében

Nagyon nem mindegy, hogy az általunk használt landing oldalak milyen tartalommal bírnak. Kimondottan lényeges, hogy a landing oldal tartalomban és felhasználói élményben legyen szinkronban a Google felületén hirdetett tartalommal.

A kulcs az, hogy a felhasználó lehetőleg minél tovább maradjon a kattintást követően. Ezzel ugyanis nemcsak a későbbi értékesítés valószínűsége növelhető, hanem a Google-algoritmusai is magasabb értéket társíthatnak az oldalunkhoz.

A felsoroltakon túl a több honlap, másnéven microsite használata bizonyulhat még nyerő stratégiának. Erre törekedve ugyanis szintén azt tudjuk elősegíteni, hogy egyre jobb és jobb helyezések irányába mozdítsuk az oldalunkat. Ebben rejlik tehát a keresőoptimalizálás és keresőmarketing kulcsa.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.