Karácsonyi dekoráció

Sokan nem szeretnének már fákat bevinni az otthonukba, mert számukra a temérdek fakivágás taszító. Mások a műfenyőt is elvetik, mert elkészítésüket károsnak tartják a környezetre. Mégis, sokan így sem szeretnének lemondani a karácsonyi hangulatról, melynek szerves része a karácsonyfa. Cikkünkben bemutatjuk, milyen más koncepciókkal helyettesíthetjük lakásunkban a fenyőt.

Takarék-okosan

Érdemes felmérni, hogy van-e már olyan nagyobb növényünk a lakásban, amit szívesen díszítenénk, és ha igen, hol helyezkedik el. Némelyiknek ugyanis fontos szerepe van az adott pontján, amiből azt elmozdítva megváltozhat a szoba hangulata.

Van olyan is, amelyik nem biztos, hogy elbírja a nehezebb karácsonyi dekoráció hadát, így érdemes figyelembe venni ebből a szempontból is a választást.

A szobafenyő például remek választás – ezt a dísznövényt sokan kedvelik, és elbírja a karácsonyi díszek sűrűjét is. A cukorsüvegfenyő kertekben és erkélyeken érzi jól magát, de karácsonykor remekül feldíszíthető égősorokkal, ami elegáns és bájos hatást fog nyújtani.

A kislevelű fikusz rengeteg irodaházban és lakásban jól megvan – ha az őszi levélhullás után új erőre kap, szintén kitűnő karácsonyfa alapanyag.

Szokatlan megoldások

Ha igazán el szeretnénk térni a megszokottól, az alábbi koncepció közt biztos találunk számunkra izgalmasat. Az egyik, manapság divatos minimalista megoldás egy szép lámpasor felragasztása a falra karácsonyfa alakban – a celluxon és egy közeli konnektoron kívül nem is kell más.

Kicsi lakásokba remek megoldás, emellett rengeteg dísz megvásárlásával lehet spórolni. Hasonló a papírból kiragasztott fa – ezt akár a falra, vagy egy szekrényre is feltehetjük.

Kicsit kreatívabb ötlet, ha gyűjtünk pár ágat, különböző vastagságban és hosszban. Tisztítsuk meg, majd fessük le valamilyen ünnepi színnel, és végül kössük őket össze vízszintesen, növekső sorrendben. Díszítsük gömbökkel és kisebb dekorelemekkel!

Kép forrása: Ewalds.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.