kakukkmák

A kaliforniai kakukkmák vagy aranymák (Eschscholzia californica) Kaliforniából származik, középmagas, egynyári dísznövény.

Virágai a pipacshoz hasonlóak, citromsárga és világos narancssárga színűek, melyek egész nyáron virágoznak. Ha felhős az idő, a virágok kissé összezáródnak. A levelei szeldeltek, nagyon légies hatást keltenek.

A gondozása könnyű, mivel a kaliforniai kakukkmák egyáltalán nem igényes, sőt, kifejezetten szívós növény. Legjobban a tűző napos, világos helyeket kedveli. Tápanyagba szegény talajban is nagyon jól érzi magát, egyedül az átültetést nem szereti.

Ha további virágzásra szeretnénk ösztönözni, az elhervadt virágokat folyamatosan távolítsuk el.

Kakukkmák vetőmag vásárlás >>>

A kakukkmák szaporítása magvetéssel

Nagyon jó az önvető képessége, de ha magunk szeretnénk szaporítani, magvetéssel tehetjük meg a legkönnyebben. A vetést márciusra, vagy szeptemberre időzítsük, őszi vetés esetén hamarabb hoz virágokat.

A magvetés előtt húzzunk az ágyásba egy kb. 1 cm mély barázdát, ahova majd a magokat szórjuk. Befedni csak vékonyan, hozzávetőleg fél centi vastagon kell. Szellősen is szórhatjuk őket, mivel a kaliforniai kakukkmáknak nagyon jó a csírázási aránya.

Az öntözést óvatosan végezzük a vetés után, nehogy kimossuk a magokat a barázdából. A csírázási idő kb. 10-14 nap. Amennyiben túl sűrűre vetnénk őket, nyugodtan ritkítsunk meg. A vetés után hozzávetőleg 2 hónap múlva már virágot is hoz a növény.

Kép forrása: Pixabay.com

Friss cikkek innen:Virágágyi növények

Comments are closed.