tojás

Tojásmuffin, omlett, frittata…csak néhány opció, melyet tojásból el lehet készíteni. Arról már nem is beszélve, hogy milyen sok étel nélkülözhetetlen alapanyaga. A tojás önmagában fogyasztva is igazán ízletes, de tojáskrémként ellenállhatatlan. Ráadásul a változatos elkészítési módnak köszönhetően sosem lesz unalmas.

Csak néhány alapanyagra van szükség

A tojáskrémben az a jó, hogy még a kezdő házitündérek is gond nélkül el tudják készíteni. Ráadásul még turbózni is lehet az alapreceptet, például medvehagymával, lilahagymával vagy egy kis kolbásszal. A Receptneked weboldalán 10 tojáskrém recept közül lehet választani, így a húsvéti szezon alatt is lehet váltogatni a jobbnál jobb ötleteket.

Pirított kenyéren különösen finom az ízletes krém és a roppanós kenyér egyvelege. A húsvéti ünnepek idején sokan kalácson eszik előszeretettel. Mások nem “kenceként”, hanem mártogatósként fogyasztják.

Nem csak az ünnepek alatt

Tagadhatatlan, hogy a kalács, sonka, tojás hármas a húsvét igazi sztárja. Ugyanakkor nemcsak az ünnepek során, hanem az évben bármikor készülhet ízletes tojáskrém, mely vacsorára vagy reggelire is ideális. Akik nem a legügyesebbek a főtt tojás pucolásában, azok a krémes verzió elkészítésével el tudják rejteni ezt a hiányosságukat. Szendvicsre kenve tápláló vacsora vagy reggeli.

Egészséges

Sokáig a tojásnak meglehetősen negatív híre volt, mivel a tojássárgája magas koleszterintartalma miatt sokan úgy vélték, hogy növekszik a stroke, valamint a szív- és érrendszeri problémák kockázata.

Habár van igazság abban, hogy a tojássárgája magas koleszterintartalommal rendelkezik, azonban önmagában a tojásfogyasztás nem okolható kizárólagosan ezeknek a betegségeknek a kialakulásáért.

Természetesen a mérték ez esetben is fontos, illetve a változatosság. A zsírban és koleszterinben gazdag étkezés nem tesz jót az egészségnek és növeli a fentebb említett betegségek kialakulásának kockázatát. Éppen ezért nem érdemes mellőzni a tojást az étrendből. Egy esetben van értelme és szükséges is, mégpedig tojásallergia vagy intolerancia esetén. Minden más esetben bátran lehet fogyasztani.

A tojás tele van hasznos tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így mindenképp előnyös, ha gyakran kerül a tányérra. Egy olyan élelmiszerről van szó, mely igazán sokoldalú, így sosem válik unalmassá. Jól passzol a teljes kiőrlésű kenyérhez, salátához, illetve egy kis mikrozöldet vagy vágott medvehagymát is érdemes tenni a tetejére, így még ínycsiklandozóbb lesz a végeredmény.

A tojáskrém hűtőben tárolva néhány napig áll el. Ugyanakkor, ha a Receptneked weboldal valamelyik ízletes receptje alapján készül, akkor biztosan nem kell emiatt aggódni, mivel előbb el fog fogyni!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.