kávé

Aki szereti a kávé ízét, és nem csupán a körítésért rajong, annak egy-egy új ízélmény igazi kalandozással ér fel. Egyre többen döbbennek rá arra, hogy a megszokott, már-már sablonos variációkon kívül bőven akadnak felfedezésre méltó fajták.

Amik ugyan első ránézésre jelentősen eltérnek a hagyományos, sokak által keresett és kortyolt alternatíváktól, ám pont ezért annyira vonzóak, egyúttal különlegesek.

A kávé lelke a koffein?

Nem. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az izgalmas koffeinmentes kávé. Ez az a típus, aminek a hallatán sokan úgy érzik, a tyúkszemükre léptek. Mert hogy is lehet koffein nélkül kávézni? Meg különben is minek? Pont az a lényeg, hogy a fekete felpörgessen, lendületet adjon. Vagy mégsem? Hát egyáltalán nem!

Akik a koffeinhez a végletekig ragaszkodnak, legtöbbször nem a kávét magát kedvelik, hanem a fogyasztásában rejlő, és a vele járó felfrissülés élményét. Vagy épp a kortyolást övező rituálét. Ellenben, akik kellően nyitottak és kíváncsiak, nagyon érdekes, kipróbálásra méltó ízjegyeket fedezhetnek fel, ha kicsit tágítják az elképzeléseik határát.

Könnyen előfordulhat, hogy ez kezdetben komfortzónán kívüli érzéseket generál. Ami abszolút normális. Viszont ha megvan az első lépés, akkor onnantól fogva egy idáig ismeretlen, ugyanakkor nagyon vonzó világ tárulhat fel.

A koffein eltávolításával ugyanis a lényeg, az esszencia nem sérül. Innentől fogva ráadásul a kávéfogyasztásnak egyetlen napszak sem parancsolhat megálljt. Hiszen ha nincs pörgető összetevő, akkor maradhat az íz élvezete.

Ami elnézve a paletta sokszínűségét nagyon is érdekes kiruccanásnak ígérkezik. Ráadásul a koffeines alternatíva a továbbiakban is a nap alapját képezheti, mondjuk reggel és délben. De délután, estefelé átadhatja a stafétát a koffeinmentes élvezetnek. Így ígéretes egyensúly teremthető.

Hogyan keletkezik a kávé karaktere?

minőségi kávépörkölő a lényeg, mondhatni a mozgatórugó akkor, amikor az esszenciák valódi forrása a kérdés. Nyilván nem mindegy, hogy milyen típusú kávészemek kerülnek a rendszerbe.

Viszont a pörkölő beállításai, a szakértelem, törődés és figyelem együttesen hozza létre azt a harmóniát, ami aztán az érintett kávé jellegzetességévé, egyediségének védjegyévé válik.

Többek között ezért sem mindegy, hogyan valósul meg a pörkölés kulcsfontosságú feladata. Kompromisszumoknak ezen a területen helyük nincsen.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: ImYanis

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.