kertészkedés

Aki kerttel rendelkezik, igazán szerencsésnek érezheti magát, hiszen nemcsak finomabbnál finomabb gyümölcsöket és zöldségeket termeszthet, hanem egy külön kis világot is szabadon létrehozhat benne. Hogyan hozd ki kertedből a maximumot, hogy télen és nyáron is vonzó legyen? Mutatjuk a legjobb ötleteket!

1. Kerti sátor helyett állíts jurtát!

Az őseink által használatos jurták újra reneszánszukat élik, hiszen rengeteg funkcióval rendelkeznek. Egy jurta remek lehetőséget nyújt a saját meditációs tér kialakítására és kisebb-nagyobb bulik rendezésére is, emellett a gyerekek is szívesen játszanak benne.

A jurta izgalmas, szabályos kör alakú felépítése már önmagában lenyűgöző látványt teremt a kertben, a szigetelésének köszönhetően pedig télen is kellő meleget biztosít a programokhoz.

jurta

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Patrick Schneider

Sőt, akár fóliaházként is használhatod, ha a hidegre érzékeny zöldségeket és gyümölcsöket termesztenél, hiszen egyenletes hőeloszlást biztosít, és egyik oldaláról sem tud belekapni a szél, így a növényeid mindig védve lesznek.

TIPP: Ha valóban stabil és környezetbarát módon szeretnéd rögzíteni a jurtád, dönts talajcsavar mellett, ami bármilyen talajtípushoz tökéletes választás. A talajcsavar ára pedig kifejezetten pénztárcabarát, ráadásul a csavarok rögzítése sokkal kevesebb időt igényel, mintha a betonozás meltett tennéd le a voksod.

2. Szerezz be vagy építs egy hatalmas medencét!

Gyerekként szinte mindenki egy óriási medencével ellátott kertes házra vágyik, felnőttként pedig már meg is valósíthatja azt. Kerti medence vásárlásával vagy építésével soha többé nem lesznek unalmas a nyarak, hiszen a kánikulában mindenki szívesen csobban egyet a hűsítő vízben.

Egy medence garantáltan a központi részét képezi majd a kerti partiknak, és minden korosztály ugyanolyan lelkesedéssel fog úszkálni, pihenni és persze egy jót beszélgetni benne.

3. Válassz stílusos kültéri lámpákat!

Megfelelő hangulatvilágítással a nyári estéken még szebb árnyalatokban fog pompázni a kerted. A kerti lámpák gyönyörűen bevilágítják a teljes területet, így még a késő estig tartó beszélgetések vagy grill partik során sem kell a sötétben tapogatózni.

Napjainkban pedig számtalan különböző stílusú lámpa közül választhatsz, így akár mediterrán, trópusi vagy éppen japán kertet építesz, garantáltan megtalálod az igazit.

TIPP: A kerti lámpaoszlopok rögzítéséhez szintén érdemes talajcsavarokat használnod, amelyeket bármikor könnyedén el is távolíthatsz, ha a jövőben máshova helyeznéd a lámpákat. A talajcsavarok ára és egyszerű rögzítési lehetősége pedig verhetetlen előnyt jelent az esztétikailag sem impozáns betonozással szemben.

Használd ki a kertedben rejlő lehetőségeket, és fontold meg a fenti ötletek megvalósítását. Így a kerted valódi közösségi hely lehet, ahol a családoddal és a barátaiddal is mindig élvezet lesz időt tölteni.

Csak gondold végig, hogy milyen kert látványára szeretnél a jövőben ébredni, és tervezz meg mindent precízen. Kérd ki a családod és ismerőseid véleményét is, majd vágj bele bátran az álomkert megépítésébe!

Képek forrása: Unsplash.com / Szerző: Patrick Schneider; Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.