eszközök

Az egyik pillanatban verőfényes napsütés van odakinn, nem sokkal később viszont már csepereg az eső, fúj a szél vagy megérkezik egy hűvösebb áramlat. Tipikus átmenet őszi idő, amikor az ember gyakran áll szemöldökét felhúzva a ruhásszekrény előtt, mert fogalma sincs, mit kellene felvenni.

A dilemma hasonló akkor is, ha éppen a kertbe készülődsz a növényeid közé, hiszen a legkönnyebb megfázni akkor, ha a fizikai munka során megizzadsz. Ugyanakkor ha sok réteget húzol magadra, még lehajolni is kihívás lesz, ami szintén nem kifizetődő. Összegyűjtöttük neked, mire érdemes figyelni akkor, ha ideálisan öltöznél fel a kinti munkához!

Mégis mit érdemes felvenni az őszi kerti munkákhoz?

Elsőre sokan a melegítő nadrág és pulóver kombinációra szavaznának, viszont ez nem feltétlenül ideális egy ilyen esetben. Hiszen egy ilyen szettben már az első néhány ásónyom után beleizzad az ember, viszont egy hűvösebb napon nem óvja meg viselőjét attól, hogy áthűljön a teste egy pihenő alkalmával.

Léteznek már olyan munkaruhák, amelyek speciális kialakításuknak hála meggátolják azt, hogy az első komolyabb mozdulatok után leizzadj, ugyanakkor a hidegtől is megvédenek, ráadásul nagyon kényelmesek is.

Egy ilyen átmeneti időszakban a réteges öltözködést is lehetővé teszi, vagyis bátran felvehetsz egy pólót, egy pulóvert és választhatsz hozzá nadrágot vagy akár egy kényelmes overált is, amelyből még a derekad sem lesz kinn a hajolgatás során.

A lábak védelmére is érdemes hangsúlyt helyezni

Az ősz tipikusan az az időszak, amikor sokan bővítik a kertben található növények számát és előszeretettel vágnak bele az ültetésbe. Hiszen tavasszal lenyűgöző látvány lesz látni, miként szökik élet a most elültetett virágokba, csemetékbe, cserjékbe. Ehhez viszont az ásó használata bizony elengedhetetlen.

Annak érdekében, hogy ne kelljen aggódnod e szerszám okozta esetleges sérülések miatt és teljes mértékben a munkára koncentrálhass, érdemes beszerezned egy megfelelő minőségű munkás lábbelit.

Ugyanis ezek a cipők nem csak kényelmesek és biztonságosak, de sokat vízlepergető réteggel is elláttak is, így akár egy kiadósabb esős időszakban nem kell tartanod attól, hogy az első néhány lépés után folyik a víz a zoknidból.

Nem beszélve arról, hogy remekül szellőznek, kialakításuknak köszönhetően sokat tesznek a gerinced és az ízületeid védelméért, ráadásul nagyon kényelmesek is.

Metszés és visszavágás, de a kezek sérülése nélkül!

A test és a lábak mellett fontos gondolni a kezek épségére is. Az ebben az időszakban esedékes metszés és a sövény visszavágása nem kímélik a kezeket és rendszerint nem kevés vízhólyaggal, horzsolással és sérüléssel járnak.

Az ilyen apróbb és akár a komolyabb sérülések megelőzése érdekében ajánlott beszerezni egy munkás kesztyűt, amely amellett, hogy kopásálló és flexibilis, remekül szellőzik, speciális kialakításának köszönhetően pedig a precíz mozdulatokat igénylő feladatokat is probléma nélkül elvégezheted a segítségével.

Ha nagyon hideg van, válassz aláöltözetet!

Ha odakinn már tipikus őszi időjárás van, neked viszont még maradt munkád bőven, akkor nincs mese, ki kell menni a kertbe még a fagyok beköszönte előtt. Ha nem vennéd magadra ehhez a sokadik réteget is úgy, hogy már a karod sem mozog emiatt megfelelően, ideális megoldás lehet az aláöltözet.

Hiszen ez a vékony réteg nagyon sokat segít abban, hogy ne fázz akkor sem, ha odakinn hideg van. Ezek a testhezálló, antibakteriális, sztreccs anyagból készült termékek teljes hőszigetelést, nedvesség-levezetést és komfortérzetet biztosítanak, ráadásul egyáltalán nem gátolnak a szabad mozgásban.

Egy kényelmes ruhadarab a biztonságod mellett a komfortérzetedhez is nagyban hozzájárul, amely ezáltal megalapozza a gyors és hatékony munkavégzést. Ha szeretnéd teljes biztonságban tudni magadat és a családtagjaidat is az őszi kerti munkák során, érdemes szétnézned a Grandis webáruházban, ahol számos fentebb is említett ruhadarabot szerezhetsz be kényelmesen.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.