hőszivattyú

A kellemes hűsítő otthon és a medence adta felfrissülés mindenki álma a dolgos munkanapokon. Érdemes ezt szem előtt tartanunk akár új építés, akár rendszer korszerűsítés esetén. A Gépész Webáruházban forgalmazott levegő-víz hőszivattyúk segítségével könnyedén varázsolhatjuk komfortossá otthonunkat télen/nyáron.

Telepítésük gyors és egyszerű, működtetésük minimális karbantartási költséggel jár. Beszerzésükhöz és beépítésükhöz igénybe vehető lehetőség a gyermekeseknek járó Otthonteremtési Támogatás (max. 3.000.000 Ft értékben).

Mit nyerhetek egy hőszivattyús rendszerrel?

A mai modern berendezések a külső levegő hőtartalmát hasznosítják, így telepítésük jóval egyszerűbb. Feladatuk ellátásához mindössze egy kompakt kültéri- és egy beltéri egységre van szükség. A nyári melegben a beltéri egység egyszerűen hőt von el a ház belsejéből és a környezet felé továbbítja azt.

Független mérések szerint a levegő-víz hőszivattyúval biztosított hűtés 65-75%-kal kevesebb energiát igényel, mint egy hagyományos split klíma.

Amennyiben a rendszerünk működtetéséhez szükséges villamos energiát szintén megújuló energiaforrásból – napelem segítségével – fedezzük, úgy egy 100%-ban „önellátó” és károsanyagkibocsátás-mentes energiaforrást hozhatunk létre. A hőszivattyús rendszer beépítésével otthonunk fűtése-, hűtése és HMV (használati melegvíz) előállítása is szavatolt.

Miért jó a hőszivattyús hűtés?

Bár sokan nem is gondolnák, de a levegő-víz hőszivattyúk és a klíma berendezések alap jellemzőikben, és felépítésükben mondhatni megegyeznek. Gyorsan és egyszerűen telepíthetők, kompakt kül- és beltéri egységgel rendelkeznek (előbbi ugyanolyannak is tűnhet), működésük hatékony és egyszerűen szabályozható.

A hőszivattyúk üzemeltetése viszont mindössze 25%-ban igényel elektromos energiát. A maradék 75%-ot a levegőből kinyert megújuló energia adja. A levegő-víz hőszivattyúk ún. aktív hűtési módot kínálnak, azaz egy kompresszor segítségével képesek biztosítani otthonunkban a kívánt hőmérsékletet.

Hűtési célra történő alkalmazásuk elsősorban lakások, vagy kisebb alapterületű házak esetében ajánlott. Társasházak/nagy alapterületű családi házak esetében a kiegyensúlyozott üzem biztosításához talajszondás típus szükséges.

Miért jó, ha hőszivattyúval fűtjük a medencét?

A levegő-víz hőszivattyúk gazdaságos és hatékony üzemüknek köszönhetően több hónappal is képesek meghosszabbítani a medence szezont, anélkül, hogy tetemes összegeket fizetnénk a kellemes melegvízért.

hőszivattyú

Kép forrása: Gepesz.hu

Működésük nem igényel napsütést az energiaelőállításhoz, így borús napokon is tökéletes üzemre képesek, nem kell többet kompromisszumot kötnie.

Milyen kiegészítő berendezések ajánlottak még egy hőszivattyúhoz?

  • Fűtési üzemhez: felületfűtés (padló/mennyezet), fan-coil
  • Hűtési üzemhez: mennyezet hűtés, vagy fan-coil
  • Melegvíz-előállításhoz: HMV- tároló
  • Ingyenes üzemeltetéshez: napelemes rendszer

Amennyiben már kikérte szakember tanácsát, hogy melyik teljesítménykategória / típus lenne a legmegfelelőbb megoldás otthona fűtésére-, hűtésére és melegvíz-előállítására – úgy a Gépész Webáruház kínálatából könnyedén választhat.

Képek forrása: Gepesz.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.