medence

A saját medence lehetővé teszi, hogy kellemesen fürödjünk otthon is, kihasználva a napsütést, a társaságot, a jó időt és a szabadidőt, és nem kell melegebb éghajlatra utazni ezért. Vannak azonban olyan időszakok, amikor a víz hőmérséklete nem elég meleg ahhoz, hogy a nyári hónapokon kívül élvezzük azt.

Éppen ezért a hőszivattyú az ideális elem az úszómedencénk számára, hogy meghosszabbítsuk a fürdőszezont, és tökéletes hőmérsékletet (általában 27 és 29 fok között) érjünk el, amikor eljön a fürdés ideje.

Ez a berendezés lehetővé teszi, hogy jó körülmények között hosszabb ideig kihasználhassuk a medence előnyeit: úszás, pihenés, társaságban fürdés, játék stb.

A medence által nyújtott összes tevékenységet több hónapon keresztül élvezhetjük a hőszivattyúnak köszönhetően, amely ideális hőmérsékletet biztosít a víznek, így sosem akarunk majd belefagyni.

Ha nincs elegendő tőkénk a telepítésre, támogatást is igénybe tudunk venni.

Az úszómedence hőszivattyú működése és hatékonysága

A hőszivattyú egy egyszerű és hatékony rendszeren keresztül működik azzal a céllal, hogy hőt szolgáltasson a medence vizének. Ez a berendezés egy elpárologtatóval rendelkezik, amely a kinti levegőből származó energia összegyűjtéséért és a medencevízbe való átviteléért felelős, hogy növelje annak hőmérsékletét.

Ez azt jelenti, hogy a víz felmelegítéséhez felhasznált energia nagy része egy természetes közegből, a levegőből származik. Így az energiának a 20%-a elektromos, 80%-a pedig természetes forrásból származik.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a hőszivattyú könnyen telepíthető és új vagy már teljesen kész medencékbe is beszerelhető. Csak elektromos és hidraulikus csatlakozásra van szükség, így egy egyszerű és gyors telepítéssel máris élvezhetjük a hőszivattyú előnyeit.

Hogyan válasszuk ki az ideális hőszivattyút a medencénk számára?

Különböző szempontokat kell figyelembe vennie ahhoz, hogy a megfelelő hőszivattyút válasszuk ki medencéhez. Általánosságban elmondható, hogy ha nem tudunk döntést hozni, akkor inkább forduljunk szakemberhez. A yetiklima.hu hőszivattyú központban találhatunk kedvünkre valót. Ettől függetlenül a következő tényezőket érdemes figyelembe venni:

  • Mekkora a medence mérete?
  • Milyen hónapokban akarjuk használni?
  • Milyen a szél iránya (általában)?
  • Mennyire napos vagy árnyékos a medence?
  • Földbe épített vagy föld feletti?

Az a legfontosabb, hogy a hőszivattyú normális működéssel is hatékony maradhasson, ezért karban is kell tartani, továbbá jól át kell gondolni a méreteket. Könnyen kiszámíthatjuk a szükséges potenciált, ha alkalmazzuk a következő formulát: a medence fűtéséhez szükséges kW-ok számának kiszámításához a medence köbméterét (m3) meg kell szorozni 0,3-mal.

Termikus takaró, a hőszivattyú ideális kiegészítője

A hőszivattyú nagyszerű eredményeket ér el a medencevíz fűtésében, bár fontos, hogy néhány olyan elemmel is kiegészítsük, amelyek megakadályozzák a hőveszteséget. A hőtakaró lehetővé teszi, hogy a medence vize le legyen fedve, amikor senki sem használja, valamint az éjszakaiórákban.

A takaró fenntartja az elért hőmérsékletet, sőt, a napsütéses órákban még növelheti is azt, és egyéb előnyök mellett megakadályozza a víz elpárolgását. Ezért erősen ajánlott a hőszivattyú támogatására hőtakarót használni a víz felmelegítéséhez.

Kép forrása: Premiummedence.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.