muskátli

Manapság már nemcsak a kerteket szeretik virággal és zöld növényekkel díszíteni, hanem ez erkélyeket is. A balkonkertészkedés is egyre divatosabb, de még mindig sokan vannak, akik csak gyönyörködni szeretnének a szép virágokban, ha kiülnek a teraszra, a kertbe vagy az erkélyre. Ehhez persze növények is kellenek.

Hogy mely növények a legideálisabbak a számunkra, ahhoz számos tényezőt kell figyelembe venni. Tudnunk kell, hogy mennyire napos vagy árnyékos a hely, ahova ültetni fogunk. A növények szabadföldbe kerülnek vagy balkonládába, esetleg cserépbe. Ennek fényében tudjuk a megfelelő virágokat és növényeket kiválasztani, de az sem mindegy, honnan szerezzük be a növényeinket, és persze a megfelelő idő is kérdéses.

Hiszen, ha például fát ültetnénk, arra az őszi időszak a legalkalmasabb, ha pedig azt szeretnénk, hogy a kert vagy a balkon tavasztól őszig pompázzon, akkor már tavasszal el kell kezdeni elültetni a magokat és a palántákat. Bár a kertészetek kínálata is meglehetősen széles, mégis érdemes figyelni tavasszal, hogy hol tartanak virágvásárt.

Székesfehérváron idén tavasszal is megtartották a Virágvásárt

A 2021-es év tavasz is tele volt korlátozásokkal, és nagyon kevés olyan város volt, ahol meg tudták rendezni az éves virágvárásokat és virág utakat. Szombathelyen például már második éve maradt el a Herényi Virágút, ám Székesfehérváron tavasszal sikeresen megrendezésre került a Virágvásár.

Sokan látogattak el a Virágvásárra, nemcsak a városban lakok, de más településekről is jöttek kertbarátok, akik itt szerették volna beszerezni kertjük díszeit. A kínálat széles volt, így mindenki megtalálhatta a kertje adottságainak és az egyéb igényeinek megfelelő növényfajtákat.

Egy kirándulással is összeköthetjük a növénybeszerzést

Pe-Ki Lux Apartman

Kép forrása: pekiapartman.hu

Amikor eljön a növénybeszerzés ideje, érdemes minden évben tájékozódni, hogy hol tartanak virágvásárt, hiszen az ilyen eseményeken könnyedén be tudunk szerezni mindenféle növényt a kertünkbe, különlegességektől a hagyományos muskátliig mindent, amit csak szeretnénk.

Érdemes megfontolni, hogy egy kirándulással a Bory Várba, Sóstói tanösvényre vagy lazulhatunk az Árpád Fürdőben is hogy  összekössük a növénybeszerző körutunkat. Székesfehérváron minden évben rendeznek virágvásárt, ilyenkor pedig érdemes előre szállást foglalni.

Számos hotel és apartman áll az érdeklődők rendelkezésére, mint például a Pe-Ki Lux Apartman Székesfehárvár is. Ha szállást keresünk, érdemes az apartman lehetőségét is végiggondolni, hiszen nem vagyunk az étkezésekhez kötve, rugalmasabban oszthatjuk be az időnket, és annyi időt tölthetünk növényválogatással, amennyit csak akarunk.

Képek forrása: Pekiapartman.hu; Pixabay.com

Forrás: Pekiapartman.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.