szék

Nem kérdés, hogy a konyha- vagy étkezőszékek esetében a kényelem mellett az esztétikum is nagyon fontos tényező. Mire figyeljünk, hogy mindkét szempontnak megfeleljenek?

Kényelmes ülőbútorok a konyhában és az étkezőben

A legalapvetőbb szempont a kényelmes használat, ezért rendkívül nagy figyelmet kell fordítanunk a székek méretére. Elsősorban a szélességüket vegyük figyelembe.

Egy konyha- vagy étkezőszék ülőfelülete legalább 38 cm széles kell hogy legyen, ha pedig karfás modellt választunk, akkor akár 45 cm-es szélességgel is számolhatunk. A székek mélysége szintén fontos kérdés. Ez a méret körülbelül 40 cm legyen – ekkor lesz igazán kényelmes a bútorunk.

Az is lényeges, hogy az étkezőszék magassága megfeleljen az asztalunkénak. Az asztallap nem lehet túl közel az ülőfelülethez, különben nem tudunk majd megfelelően elhelyekzedni a széken, vagyis kényelmetlenül esik majd rajta az ülés.

A praktikum is fontos

konyha- és étkezőszékek esetében a praktikus tényezőket is figyelembe kell vennünk. Érdemes elgondolkoznunk azon, hogy az egyébként igen kényelmes kárpitozott modellek jó szolgálatot tesznek-e a konyhánkban, ahol a főzés, mosogatás is veszélyeztetheti őket, és általában véve is nehezebb rendet tartani.

kárpitozott étkezőszékek ezért étkezőkbe, szalonokba illenek, ahol kevesebb időt töltünk, és ritkábban étkezünk. Ezekbe a helyiségekbe azonban dekoratív, sőt, reprezentatív modelleket is választhatunk – hiszen itt nem kell aggódnunk, hogy valami rájuk fröccsen vagy lisztesek, morzsásak lesznek.

A konyha- és étkezőszékek megjelenése

Természetesen ez a szempont sem elhanyagolható.  A legfontosabb tényező az, hogy mi felel meg a saját ízlésünknek. Szerencsére az üzletekben fa, fém, fonott és kárpitozott székek is kaphatók, úgyhogy nyugodtan választhatjuk azt a modellt, amelyikre igazán szükségünk van, és amelyik a legjobban illik az egész beltér stílusához.

Konyha- ill. étkezőszéket hosszú évekre vásárolunk, ezért ne csak a külsejük alapján döntsünk, hanem a praktikus szempontokra is figyeljünk, amelyek ebben az esetben rendkívül fontos szerepet játszanak.

Kép forrása: Vidaxl.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.