kutyatáp

Nézzünk szembe a tényekkel: aki azt állítja, hogy egyszerű dolog megtalálni az ideális kutyatápot kedvenceink számára, az biztosan hazudik. Csak abban az esetben lenne igaza, ha összesen 3-4-féle termék lenne jelen a piacon, nem pedig több száz vagy ezerféle változat.

A gazdiknak tehát igenis fel kell kötniük a gatyájukat, ha rá akarnak bukkanni a megfelelő eleségre. Ki-ki más taktikára esküszik, de azt be kell látni, hogy nem minden módszer vezet eredményre. Nézzünk is pár konkrét példát.

Csak úgy találomra vásárolsz valamit: rossz módszer

Elsőre talán nagyon lelkes vagy, amikor elkezded böngészni a Petguru N&D tápjainak kínálatát, de a lendület hamar lecsökken, amikor ráeszmélsz, hogy mennyiféle változat van még egy márkán belül is, nemhogy az egész webshopban.

Talán úgy akarod megkönnyíteni a dolgod, hogy csak szimplán (akár csukott szemmel) ráböksz egy termékre, és azt mondod: “na, ez az N&D Dog Grain Free bárány&áfonya sütőtökkel puppy medium/maxi kutyatáp pont jó lesz.” Mi ezzel a gond?

A termékkel alapvetően semmi, hiszen a gyártó nagyon ügyel a minőségre, csakhogy a leírásban is szerepel, hogy az imént említett eledelt közepes és nagytestű kölyökkutyák, valamint vemhes és szoptatós szukák részére ajánlják. Ha ezzel szemben a te kedvenced egy idősödő tacskó, akkor nem ez lesz számára az ideális eleség.

Érted tehát a lényeget? Soha ne válassz tápot csak úgy, véletlenszerűen, hanem mindig vedd figyelembe kutyád jellemzőit, legyen szó akár az életkorról, súlyról, testméretről, aktivitásól.

Hagyod, hogy a reklámok befolyásoljanak: rossz módszer

Kár tagadni, hogy a média mindannyiunk életére hatással van, a reklámiparban dolgozó szakemberek pedig jól tudják, milyen módszerekkel képesek hatni ránk, hogy végül megvásároljuk a hirdetett terméket.

A kutyaeledelek esetében is gyakoriak a reklámok, akár a nyomtatott sajtót, az internetet vagy a televíziót nézzük. Ám érdemes tájékozódni, hiszen sok esetben közel sem az “agyonpromózott” márkák a legjobbak, hanem akadnak olyan gyártók, akik sokkal kiemelkedőbb minőségű termékeket készítenek, csak épp nem költenek annyit hirdetésekre.

Ne a reklámokra hallgass tehát, hanem kérj tanácsot kutyás ismerőseidtől, állatorvosoktól, kutyás közösségek tagjaitól.

Kiemelten figyelsz az összetevőkre: jó módszer

Mivel a kutyák étrendjét ideális esetben a teljes értékű eledelek teszik ki, ezért kulcsfontosságú, hogy miből is áll az a bizonyos táp. Az összetevő lista minden termék csomagolásán, illetve a webshopok termékoldalán is megtalálható, így nincs nehéz dolgod, ha egy kicsit górcső alá akarod venni a különféle eleségeket.

Kerüld az olyan tápokat, amik mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak. Ideális esetben az összetevő lista élén a jó minőségű állati fehérjék állnak, de helyet kapnak a tápban a gabonák, zöldségek, gyümölcsök, valamint vitaminok és ásványi anyagok is. Egy ilyen étrend mellett kedvencednek még táplálékkiegészítőkre sem lesz szüksége.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.