ágy

Hálószobánk berendezésekor különösen fontos, hogy valóban kellő odafigyelést fordítsunk a megfelelő ágy megtalálásához. Azonban ilyenkor nem csupán az esztétikára érdemes ügyelnünk, hiszen mégiscsak egy praktikus bútordarabról beszélünk, amelyen mellékesen órákat töltünk majd éjszakánként. Nézzük meg tehát, mire érdemes figyelnünk ilyenkor?

Vegyük figyelembe a szoba méreteit!

Mielőtt dönthetnénk arról, hogy mire van szükségünk a tökéletes alváshoz, érdemes alaposan felmérnünk a lakásunk nyújtotta lehetőségeket. A nagyméretű franciaágyak rendkívül kényelmesek lehetnek, viszont fontos, hogy maradjon kellő hely mellettük hálónkban.

Nem csupán a helyiség alapterületét kell számításba vennünk, de az ajtó paramétereit is. Amennyiben úgy látjuk, hogy a bejárat kissé szűkösebb, úgy sokkal jobban járunk, ha elemes franciaágyat választunk ilyenkor.

Már akár heverőkből is találhatunk olyat, amely több részre szétszedhető, amennyiben saját igényeink és a helyiség adottságai alapján ez jelentené a legoptimálisabb megoldást számunkra.

Fontoljuk meg, hogy milyen matracot választunk

A matrac anyaga kritikus lehet bármilyen ágy esetében. Ha kisebb büdzsé, akkor egy vastagabb szivacsmatrac is ideális. Azonban ezeknél érdemes számításba venni, hogy pár évente le kell majd cserélnünk őket.

Amennyiben a kényelem a legfontosabb számunkra, akkor viszont mindenképp a memóriahabos matracokkal járunk a legjobban. Ezek nem csupán rendkívül komfortosak, de elég időtállóak is – viszont az áruk magasabb.

Milyen legyen az ágykeret és az ágyrács?

Míg a kanapék esetében nem kell ilyeneken törni a fejünket, addig ágyválasztáskor minden elemét érdemes megfontolnunk a kiszemelt daraboknak. Manapság a klasszikus fa a legnépszerűbb, amely értelemszerűen a költségesebb is.

Cserébe viszont rendkívüli esztétikai élményt és strapabíróságot nyújt. Azonban ez csak a lekezelt felületűekre igaz, hiszen a nyers fa igencsak törékeny lehet. Ez utóbbi viszont olcsóbb is, mivel nekünk kell lelakkozni a tartósság jegyében.

Ha egyaránt igényünk van a költséghatékony és strapabíró megoldásra, akkor a fémmel sokkal jobban járunk.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Ground Picture

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.