dísznövények gondozása

A dísznövények gondozása talán az egyik legnehezebb kertészeti feladat. Nagyon fontos a pontos metszés, a trágyázás, a megfelelő termőtalaj – azonban ahhoz, hogy tényleg hosszú időn keresztül életben maradjanak ezen növények és virágozzanak, szükséges lehet a megfelelő szakmai ismeretkör elsajátítására is.

A SzakiWeb kertészmérnök csapata által írt cikk bemutatja nekünk, hogy mikre érdemes igazán odafigyelni a siker érdekében.

Bónusz tipp: amennyiben szeretnénk kiváló kertészt találni Szegeden, akkor látogassunk el a SzakiWeb szegedi kertész kínálatára az interneten.

Mindig olvassuk el, hogy mit írnak az interneten a dísznövény gondozásáról

Nagyon fontos, hogy mindig olvassuk el, hogy pontosan mit írnak a növény gondozásával kapcsolatban a szakmai portálok. Hányszor kell locsolni, milyen táptalajt igényel, megfelelő lenne az éghajlat? Kell-e metszeni, vagy igényel-e speciális technikákat a metszés?

Legyen elegendő mennyiségű napfény

Mindig legyen elegendő mennyiségű napfény is az adott helyen. Ha kell, akkor használjunk balkonládát, vagy mindig helyezzük más helyre a cserepeket. Amikor tél van, akkor természetes, hogy a növények nem fognak úgy fejlődni, mint ahogy szeretnénk – hiszen a napfény hiányában ez nem válik lehetségessé.

Legalább hetente locsolni kell

Legalább hetente meg kell locsolni a növényeket. Ez is nagyon fontos! Hiszen, a száraz földből nem fognak tudni vizet nyerni, a víz pedig az összes földi élet alapja. Inkább három naponta, de legalább hetente érdemes locsolni egyet.

A környezet és levegő legyen tiszta

Ez persze sokszor nem rajtunk múlik – de ha lehetséges, akkor törekedjünk arra, hogy a környék legyen tiszta és igényes, a levegő pedig ne legyen szennyezett. Érdemes szem előtt tartani, hogy az általunk ültetett dísznövény is javítani fog a környezet megítélésén – tehát, nem egy teljesen független hatásról beszélünk.

Érdemes lehet szakkönyveket is elolvasni a témában

Kifejezetten fontos, hogy mindig olvassunk megfelelő szakkönyveket is. Ezekben írják le, hogy pontosan mit kell tennünk – az interneten fórumok és honlapok sokszor megbízhatatlanok, nem fedik le azt kellő szakmaisággal, amire igazán szükség lenne. Mindössze pár ezer forintért felbecsülhetetlen értékű információkhoz juthatunk hozzá.

Kép forrása: Pxhere.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.