kert

A teraszok, az erkélyek és a lambériás loggiák a jólét és a béke nyitott menedékét jelentik nyáron. A meleg napsütéses napok beköszöntével a legtöbben a belső teret a külsőre cserélik szabadidejük eltöltésére. Ha még mindig nem tudja, hogyan tegye hangulatossá unalmas teraszát, hozunk néhány inspirációt.

Néha apró változtatás is elég arra, hogy terasza új életre keljen, ebben a Kaufino.com online portál kedvezményes kuponjai is segíthetnek, melyek felhasználásával kitűnő kedvezmények érhetők el. A terasz ősidők óta a kényelem és a meghittség kellemes élvezetének helye.

Fontos, hogy a teraszról mindent láthasson, amire szüksége van, és ugyanakkor a lehető legkevesebben lássák Önt és családját. A modern építészek már a sikeres terasz alaptételét is szerepeltetik terveikben, de sok korábbi építő alábecsülte az emberi magánélet iránti fontosságot.

Ezért ajánlott elválasztani a teraszt a környező világtól. Fák, bokrok, virágok, hatalmas cserepes növények, mind – mind kitűnő választás lehet.

Bútor, mint a terasz központja

A friss levegőn való tartózkodás a testnek és a léleknek is jót tesz. Ahogy otthonunkat díszítjük, úgy a teraszaink is figyelmet érdemelnek. Kell, hogy legyen mit nézni a stílusos teraszülőkből. Ne felejtse el, hogy az egész terasz egy célt szolgál, és ez a kényelem.

A terasz nem az a hely, ahol álldogálni szeretne, hanem egy olyan hely, ahol a természetből meríthet energiát akár egy zajos nap után is. Ezért a legmegfelelőbb helyet a kényelmes ülőalkalmasságok jelentik, amelyek, ha illeszkednek a terasz teljes színvilágába, akkor az összkép irigylésre méltó lesz.

A rendelkezésre álló helytől függően a teraszon étkezőasztallal, székekkel, nyugágyakkal vagy például egy rattan kanapéval kényeztetheti magát. Az ilyen pihenőhelyeken a rohanós munkanap után jól fog esni akár az Azúr Drogéria frissítő teái.

Ha szeretne megtakarítani is, válasszon az Azúr Drogéria akciós újság termékei közül. Érdekes lehetőség egy betonpad vagy kerti ülőgarnitúra, mellyel különlegessé tehetjük teraszunkat, vagy megoldhatjuk a teraszon belül két zóna optikai elválasztását.

Akkor is élvezheti teraszát, ha épp esik az eső. Ezért már a terasz tervezési fázisában számítson annak esetleges tetőfedésére. Így sokkal többet használhatja a teraszt, és a modern tetőfedésnek köszönhetően egy kicsit hangulatosabbá is teheti.

Erre a célra az egyszerű tetőtől kezdve a redőnyökön át a modern alumínium lugasig változatos megoldások alkalmazhatók, melyek segítségével gyakorlatilag egész évben használható lesz az.

Növények a teraszon

A teraszon óhatatlanul is összefonódik a zöld növényekkel, magasított virágágyások építésével pedig igen érdekes hatást érhetünk el. Simán csatlakozhatnak a teraszhoz, vagy éppen ellenkezőleg, kissé meghaladhatják azt, ami nagyon érdekes csendéletet hoz létre.

A beton magaságyások könnyedén, pontosan az Ön elképzelései szerint építhetők, és új otthonává válhatnak a konyhájában felhasználható gyógynövényeknek, fűszernövényeknek, vagy a különféle színekben pompázó dísznövényeknek.

Talán csak annyit kell még hozzátenni, hogy a terasz tervezésekor nem csak arra kell gondolni, hogy hogyan fog kinézni a magaságyás, hanem a tervezett ültetésre való tekintettel meg kell választani a helyét, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk a növények számára.

Kiegészítők, mint a terasz fontos részei

A nappali vagy a hálószoba berendezésénél nem csak a falak, padlóburkolatok, bútorok színére, hanem a kiegészítőkre is nagyon odafigyelünk. Miért lenne ez másképp teraszunkon? A bájos kerti terasz kialakításának fontos lépése a dekoratív díszítőelemek kiegészítése.

A virágok mellett gondoljunk a napelemes lámpákra, de a fali dekorációkra és hasznos kiegészítőkre is, amelyek megóvják az teraszbútorokat a rossz időjárástól. A tavaszi és őszi időjárásra szánt meleg takarók a hűsebb időben igazán jó szolgálatot tesznek. Az Oriflame online áruház poncho takarója is nagyszerű választás lehet.

A takaró, éppúgy, mint a további Oriflame termékek megtekinthetők az Oriflame újságok hasábjain. Praktikus tárolódobozban elrejtheti őket a szél elől, ami ismét lehet kisebb-nagyobb méretű. Helyezzen az asztalra vagy a padlóra egy valódi vagy LED gyertyával ellátott nagy lámpást, és varázslatos lesz a hangulat, akár egyedül, akár párban élvezi azt.

A kültéri kompozíciót alkotó elemek között érdemes helyet találni egy kemencének, kandallónak, vagy egy modern sütőeszköznek, amely tűz hatását kelti a teraszon. A kertben található kandallók kellemes meleget sugároznak az ülőalkalmatosság körül, és romantikus, békét teremtő légkört teremtenek.

A gázsütők nem termelnek fanyar füstöt vagy szikrát, így használatuk teljesen biztonságos. Kültéri szőnyegek is kaphatók, amelyeknek még az esetleges esőcseppek sem ártanak. A tartós anyagoknak köszönhetően nagyon könnyen karbantarthatók.

A teraszon a függönyök mozoghatnak a szélben, aminek köszönhetően nem csak a nap nem süt be, hanem megvédi magát a kíváncsi tekintetektől is. A napellenzők vagy napernyők hasonló funkciót látnak el. Biztosan talál olyan dizájnt, amely nem ütközik a terasza stílusával.

A saját kültéri terület hatalmas kiváltság. A kerti terasz egy olyan hely, ahol a város zajától távol, boldog kikapcsolódásban élhetünk, szeretteink körében ünnepelhetjük a nyarat és kapcsolatba léphetünk a természettel.

Annak érdekében, hogy a szabadtéri terület a lehető legjobban betöltse szerepét, gondosan kell ápolnia, kényelmes bútorokkal és funkcionális kiegészítőkkel felszerelni.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.