füge

A dísznövények nélkülözhetetlen részét képezik az igényes és komfortos otthonnak. Legyen szó kertes házról vagy éppen emeleti lakásról, mindenhol szükség van rájuk. Van azonban pár olyan egyszerűen ápolható fajta, amely a kertben is megállja a helyét. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár olyan virágot, amik nem igényelnek különösebb gondozást.

Könnyen kezelhető dísznövények

Ezek az élőlények csendes, ámde üde társaink lehetnek a mindennapok során. A virágok ismertek arról, hogy jó hatással vannak a kedvünkre és az állapotunkra egyaránt. Felfrissítik a teret, hűvösen tartják az udvart és nem utolsó sorban színesek és egyediek.

Vannak azonban olyan fajták, amik nagyobb figyelmet igényelnek, szemben az alább felsorolt fajtákkal, amik nagyon jól eléldegélnek mindenféle gondozás nélkül.

Akantusz

Az évelő akantuszt érdekes virágok és gyönyörű levelek jellemzik, ami természetes hangulatot kölcsönöznek az udvar számára. Csak akkor szükséges őket öntözni, ha a nyári időszakban több napig nem éri őket víz és hatalmas a hőség.

A virágait június végén mutatja meg először, a méhek nagy örömére. Az őszi időszakban elszárad, ilyenkor könnyen lehet őket szaporítani akár tőosztással, akár gyökérdugványozással.

Sásliliom

Az egyik, ha nem a legigénytelenebb dísznövény a sásliliom. Ez a virág szinte bárhol jól érzi magát, ráadásul számos színváltozatának köszönhetően az egész kertet eláraszthatjuk vele. Bár kedveli a vizet és a napos helyeket, nem hal meg pár szárazabb nyári napba sem.

Virágzása június végére, július elejére tehető, azonban ezt követően is díszíti a kertet a csodálatos zöld lombjaival. A Gardena locsólófej használata azonban ebben az esetben praktikus lehet, hiszen ennek segítségével pillanatok alatt megöntözhetjük a sásliliomot. Nem érzékeny azonban a téli fagyokra, így akár ilyenkor is kint hagyhatjuk a szabadban.

Füge

Bár a füge nem feltétlenül számít dísznövénynek, mivel hatalmas koronájának köszönhetően tavasztól ősz végéig díszíti a kertet, így nem árt szót ejteni róla. Előnye, hogy még finomságokkal is eláraszt bennünket, persze, ha megfelelően meleg helyre ültetjük azt.

Fal mellett, védett részen érzi magát a legjobban, így akár kétszer is bombázhat bennünket gyümölcsökkel. A fiatalabb egyedeket nem árt télre letakarni, a nagyobbak már egyedül is átvészelik a fagyos időszakot.

Rendkívül könnyen lehet őket sokszorozni, csak megfelelő mennyiségű vízzel kell ellátni és neki ez bőven elegendő is lesz.

Összegezve: Vannak növények, amelyekre nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy azok szépek és egészségesek legyenek. A cikkben említett három faj azonban nem igényel nagy gondozást, legtöbb esetben csak napfényre és vízre van szükségük a fejlődéshez. A Gardena locsolófej használata azonban minden esetben praktikus lehet, hiszen ezzel pár perc alatt letudhatjuk a napi öntözést.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.