gardrób

Talán minden nő ismeri ezt az érzést: egy túlzsúfolt szekrény előtt áll, de még mindig kétségbeesettnek érzi magát, mivel nincs mit felvennie. A probléma az, hogy annak ellenére, hogy több mint elegendő ruhája van, valószínűleg nincsenek olyan darabok, amelyek minden alkalomra hordhatók, és ugyanakkor nagyon nehezen kombinálhatók egymással.

A megoldás karnyújtásnyira van. A siker kulcsa, hogy ismerje önmagát, testét, életmódját, stílusát. Csak ezen ismeretek tudatában hozhat létre egy univerzális és divatos gardróbot, amely képviseli személyiségét.

Fedezze fel saját stílusát

Az első és alapvető lépés, hogy eldöntse, milyen stílust szeretne képviselni, mi illik Önhöz, vagy ellenkezőleg, miben érzi feszélyeztetettnek magát. Továbbá fontos, hogy reálisan gondolja át életmódját, hol tölti idejének nagy részét és hol szabadidejét. Majd pedig fordítson figyelmet testalkatára is. Hiszen nem minden ruhadarab áll jól mindenkinek.

Az öltözködésnél és az egyes darabok kombinálásakor a legfontosabb, hogy ismerje önmagát, az arányait és főleg azokat az erősségeket, amelyeket a ruhákkal szeretne hangsúlyozni. Egyes hölgyek fel akarják hívni a figyelmet a domborulataikra, vannak, akik éppen ellenkezőleg, el akarják rejteni azokat.

A divat kegyes hozzánk, így mindenki megtalálhatja a testalkatához illő darabokat. Emellett fontos, hogy ismerje fel egyediségét és szépségét. Az a tény, hogy egy szoknya vagy egy bizonyos stílusú nadrág nem illik Önhöz, nem jelent tragédiát.

Lehetőséget jelent arra, hogy olyan stílusú ruhákat keressen, amelyek jól illeszkednek az íveihez, kiemelik egyediségét és lehetővé teszik, hogy ragyogjon bennük.

A Tiplino kuponoldal segítségével rengeteg divatáruház közül választhat, ahol biztosan megtalálja a stílusához illő ruhadarabokat. Ha felhasználja Tiplino kuponjait, nagyszerű kedvezményekben részesülhet.

Rakjon rendet gardróbjában

Ez a fázis igényel a legtöbb energiát és türelmet, mivel ruhatárát részletesen át kell vizsgálnia. Természetesen nem azzal a céllal, hogy megszabaduljon minden ruhadarabtól, amit kedvel, de a válogatás során Ön is rájön majd, hogy milyen emlékdarabokat tartalmaz a ruhatára.

Mondjon végre búcsút a rég kinőtt ruháinak, szabaduljon meg a kibővült pólóktól és a rövid pulóverektől.  Ideje váltani! Ebben a szakaszban szívesen lát majd egy jó ízlésű társat, barátnőt, aki biztosan segít ebben. Egy jól elrendezett gardrób nagy lépést jelenthet életében.

A gardrób válogatásánál minden elemet külön kupacba osszon, ami mindenképpen megkönnyíti a döntését. Az első csoportba olyan dolgok tartozzanak, amelyeket már nagyon régóta nem hordott, és automatikusan eldobhatta őket.

A második rész olyan dolgokból állhat össze, amelyeknél még fontolgatja, hogy megtartsa-e vagy továbbadja. A következő csoport a ruhák és kiegészítők a szükséges átalakítás vagy javítás attribútummal, utolsóként pedig azok, amelyeknél 100%-ban úgy dönt, hogy megtart.

A minőségi, lehetőleg lekerekített sarkú vállfák elengedhetetlenek egy új rendszerezett gardróbhoz. Dobozok is használhatók a dolgok jobb rendszerezésére, különösen alkalmasak cipők, táskák tárolására, melyben kedvenc CCC cipője, vagy CCC tákája is biztonságban lesz, ha épp nem használja őket.

A doboz külsejére érdemes felragasztani a cipők képeit vagy a címkéjüket, hogy ezáltal tudja mit tartalmaz belsejük. A dobozok ideális környezetbarát és olcsó tárolási lehetőséget jelentenek, mert megakadályozzák a port, a karton pedig lehetővé teszi az anyagok légzését. Ha egy új darabot szerez be a CCC akcióknak és CCC kuponoknak köszönhetően, azt is tartsa hasonló tárolókban.

A kapszulaszekrény előnyei

A kapszulagardrób esetében nem csak a minimalizmusról van szó, hanem a fenntarthatóságról is. A korlátozott gardróbbal sok időt takarít meg, amit egyébként reggelente ruhapróbával töltene. És nem utolsósorban pénzt is anélkül, hogy folyamatosan új ruhákat vásárolna.

A kapszulaszekrény lényegében a szokásos ruhatár kicsinyített változata. Minél alaposabban tervezi és választja ki ruhadarabjait, annál hordhatóbbak és kombinálhatóak lesznek azok. Ha azt szeretné, hogy kapszulaszekrénye kicsi és kényelmes legyen, minden darabjának a lehető legfunkcionálisabbnak kell lennie.

Kapszulagardróbjába ne tegyen olyan ruhákat, amelyek nem igazán tetszenek, vagy amelyek csak egy öltözék részét képezik. A kapszula minden eleme legyen 100%-ban az Ön stílusának megfelelő, praktikus és sokoldalú, hogy havonta vagy akár hetente sokszor hordhassa különböző kombinációkban.

Ha esetleg Önnek is megtetszett a gondolata a minimalista és funkcionális gardrób ötletének, ebben az esetben ne várjon tovább, és szerezze be a saját darabjait! Ha hiányozna néhány lényeges darab, látogassa meg Reserved ruházati osztályát és Reserved kuponok segítségével szerezze be az Önhöz illő legtökéletesebb Reserved ruhadarabokat.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.