fóliasátor építése

Akár lelkes kertész vagy, akár csak most kezdtél el zöldségtermesztéssel foglalkozni, valószínűleg érdekelni fog a következő téma. Ugyanis a fóliasátor építése révén kiváló körülményeket lehet biztosítani a növényeknek. A saját paradicsom vagy uborka termesztése sokunk álma.

Ellentétben azzal, amit a legtöbben gondolnak, nem kell sok minden a termesztésükhöz. Mindössze talaj, napfény, egy kis türelem és egy fóliasátor építése szükséges.

A legfontosabb lépés a hely megtervezése

Teremts jó feltételeket a zöldségtermesztéshez. Ehhez a napos helyek a legjobbak. Ne feledd a sátrat úgy elhelyezni, hogy a hosszabbik oldala a nap útja felé nézzen. Kerüld az árnyékos területeket, a szomszédos épületeket, a felázott és az egyenetlen talajt.

A fóliasátor építése során a felhasznált anyagok is fontosak. Ezek leggyakrabban a barkácsáruházakban és webáruházunkban is kaphatóak. De vajon érdemes ezt saját magad csinálni?

A kész megoldásoknak köszönhetően nem kell azon gondolkodnod, hogyan készíts saját magad fóliasátrat. Egyetlen délután alatt is védett helyet teremthetsz a növényeidnek.

Konyhakert – útmutató kezdőknek

A házi zöldségágyás sok kerttulajdonos álma. Ráadásul könnyen megvalósítható, csak egy kevés kertészeti ismeretre és mindenekelőtt rendszerességre van szükség. Hogyan kezdj neki a semmiből a konyhakert megteremtésének? Olvasd el az útmutatónkat.

A saját konyhakert lehetővé teszi, hogy egészséges termést termelj, és bizonyos mértékig függetleníts magad a bevásárlástól és a boltok magas áraitól. Általában azonban nem lehet teljes mértékben kielégíteni a család táplálkozási igényeit, legalábbis azokból a növényekből, amelyeket a kertben lehet termeszteni.

Ezért a tányéron leggyakrabban vendégül látott zöldségekre kell koncentrálni. A konyhakertbe kezdőknek ideális a kapor, a retek, a saláta, a sárgarépa, a rukkola, a zöldbab és a koktélparadicsom ültetése.

Ha már elsajátítottál egy bizonyos kertészeti „kézügyességet”, kísértést érezhetsz arra, hogy extravagánsabb és ezért igényesebb fajokkal próbálkozz a konyhakertben, például padlizsánnal vagy káposztával. A káposztafélék sok figyelmet igényelnek, bár a termesztésük nem különösebben nehéz.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.