Fakro tetőablak

Az egészséges és környezetbarát életmód divatossá vált az újonnan tervezett lakóépületekben. A természetes anyagokból készült tetőfedések visszatértek stílusukba. Az embereket már nem lepi meg a fából készült zsindellyel, palával vagy náddal borított modern épületek.

De vajon biztosítani lehet-e a tetőtéri szoba optimális megvilágítását anélkül, hogy káros lenne ezen burkolatok építészeti tulajdonságaira?

A tanulmányok kimutatták, hogy a nem kielégítő nappali fény mennyisége lakossági célokra szolgáló helyiségekben okozhat energiahiányt, negatív hozzáállást, míg szélsőséges esetekben akár depressziót is.

A szakemberek és építőipar mérnökök komolyan veszik a ezt a kérdést, ezért vannak kikötések az Építkezési törvényben, melyek pontosan meghatározzák a természetes fény optimális mennyiségét a szobában, az ablakok üvegfelületének a teljes alapterülethez viszonyított arányával.

A lakhatósági helyiségben ennek az aránynak legalább 1: 8-nak kell lennie, míg speciális helyiségekben, ahol természetesebb fény szükséges, az aránynak legalább 1:12-nek kell lennie.

A kérdés az, hogy hogyan lehet elérni a megfelelő természetes fény mennyiségét a tetőtérben? A kutyaól ablakok beépítése a fent említett, nem standard tetőfedő anyagok esetén, ronthatják az épület esztétikáját. Továbbá ez a folyamat bonyolult és időigényes.

Az optimális megoldás ebben az esetben a sima tetőablak. A tetőtéri ablak beépítése egyszerű és nem igényel beavatkozást a tetőszerkezetben, miközben burkolókeretek széles választéka biztosítja a FAKRO tetőablakok számára, hogy szinte bármelyik típusú tetőfedő anyaghoz passzoljanak.

Kép forrása: Fakro.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.