kerti tó

Ön is sokat küzd a kerti tó tisztán tartásával? Nem szeretné erős vegyszerekkel tönkretenni a kerti tó környezetének élővilágát? A megoldás a természetes algaölő szerekben rejlik! A kerti tavak legnagyobb ellensége az alga, ami a víz elszíneződését és az élővilág biológiai egyensúlyának felborulását okozza.

Természetesen az algásodás ellen

A kerti tó vizének tisztán tartása igazi kihívást jelenthet, főleg a nyári hőség idején. Ahhoz, hogy újból lelásson a tó mélyére, nem kell mindenféle vegyszert a vízbe tenni! Szerencsére már vannak olyan vegyszermentes, természetes algaölő szerek, amelyek az élővilág megkímélésével, kizárólag biológiai összetevőkből álló organizmusok segítségével tisztítják a tó vizét.

A 100%-ban természetes eredetű folyékony mikroorganizmus-enzim készítmények alkalmazása visszaszorítja a tó vizében található algák számát és hosszú távú védelmet nyújt az újbóli kialakulásuk ellen.

A természetes algaölő szerek teljes mértékben környezetbarát megoldást jelentenek, hiszen természetes összetevőiknek köszönhetően 100%-ban biológiailag lebomlóak és vegyszermentesek.

A természetes algaölők használatával nem csak környezetéért tehet, de akár néhány napon belül szembetűnő változást érhet el a kerti tó vizének minőségében.

Az algásodásra is igaz: jobb megelőzni, mint kezelni!

Habár nagyon korszerű és környezetkímélő szerek vannak már az algásodás kezelésére, célszerű már a kerti tó kialakításakor, az algásodást megelőzően bevetni néhány praktikát, ahhoz, hogy a későbbiekben zökkenőmentesen menjen az algásodás kiküszöbölése.

Hogyan tudja megelőzni az algásodást? Ez a kulcskérdés a kerti tavak algásodásának megakadályozásában, hiszen miután már kialakult az alga, sokkal nehezebb azt teljes mértékben kiirtani.

Ennek oka, hogy egy-egy algamentesítés alkalmával nem feltétlen a fő okait szüntetjük meg a folyamatnak, és az elpusztított alga bomlásnak indul, tökéletes táptalajt biztosítva a következő alganemzedéknek. De akkor mit is tehet a megelőzés érdekében?

Így előzze meg az algásodást kerti tavában!

Először is, már a tó helyének meghatározásakor lecsökkentheti az algásodás lehetőségét, ha azt árnyékos helyre építteti. Tekintve, hogy melegben a biológiai folyamatok gyorsabban zajlanak, az algák szaporodása is sokkal gyorsabban történik.

Ez okból, célszerű a tavat épület vagy magas növényzet mellé tervezni, de árnyékot nyújthatnak a vízfelszínt beborító úszó növények is, mint a tavirózsa. A növények továbbá – amellett, hogy emelik a tó hangulatát – kivonják a felesleges táplálékot is a vízből, így megakadályozva az algák további táplálását.

Szintén kimondottan fontos a vízgépészet: az alul tervezett gépészet problémát jelenthet, mind a túl erősen működő szivattyú rendszer, mind a kevésbé működő szűrő berendezés esetén.

A gépészet megtervezésénél arra kell ügyelni, hogy a víz folyamatos mozgásban legyen, amit a szűrő-és szivattyúrendszeren felül csobogókkal és kisebb szökőkutakkal is támogathatunk. Ez nem csak a víz mozgását és tisztítását teszi lehetővé, de a víz oxigéntartalma is megfelelően biztosítható, ami ugyancsak hozzájárul a víz minőségének megőrzéséhez.

Ezeket a fő szempontokat betartva jócskán lecsökkentheti az algásodás esélyét. Amennyiben mégis fellépne a probléma, a természetes algaölő szerek segítenek, hogy hatékonyan, ám a környezet megkímélésével vehesse fel a harcot az algák szaporodása ellen!

A Sunikft.hu weboldaláról minden olyan terméket és készüléket beszerezhet, amely a kerti tavak ápolásához, karbantartásához szükséges! Legyen szó a kerti tó gépészetének megtervezéséről, a tó vizének tisztán tartásáról, algamentesítésről, dekorációs elemekről vagy csobogókról, a kínálatban biztosan megtalálja a legmodernebb megoldásokat!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.