gyerekszoba

A gyerekek többsége imádja a nyári táborokat, mert ezeket javarészt a természet lágy ölén szervezik, ahol a gyerekek kedvükre tombolhatnak és igazán jól érezhetik magukat.

Nem is csoda, ha sok gyermek visszavágyik, és szinte követelik, hogy minden évben részt vegyenek egy olyan táborban, ami a kalandról, a túrázásról vagy a természetjárásról szól.

A gyermek szobáját is kialakíthatjuk úgy, hogy ott a természet, a természetesség is helyet kapjon. Mutatjuk is, hogyan!

5 tipp, hogyan vigyük a gyerek szobájába a természetet

Már a kisgyerekek is örülnek az állatos plüssfiguráknak és játékoknak. Ma már bármilyen természetet ábrázoló képet, tapétát, festményt megvásárolhatunk, amelyek valódi erdőt teremtenek a szobájukban egy pillanat alatt.

Egy medvés festmény, egy hatalmas őzike plüss, egy nyulat ábrázoló kép, egy tigrises szobor és a gyerek azt érezheti, egy csodálatos birodalom a szobája.

Az fenyőfa ágykeretnek sok-sok funkciója van. Szabályozzák a hőmérsékletet a szobában, roppant kényelmesek, így csökkentve a fájdalmat. Egyes ágykeretek ágyneműtartóval is rendelkeznek, így a rend megteremtésében lehetnek a segítségünkre.

A gyerek ágykeretek is nagyon változatosak. Egyik másik kis házikóra, sártorra hasonlít. Azok a gyerekek, akik szeretnek az erődben sátorozni, bizonyára a szobájukban is találnak arra módot, hogy egyszerűen és gyorsan a természetben érezzék magukat.

A www.rs.hu/otthon/gyermek_es_ifjusagi_szoba_butorok/agyak oldalon szemezgetve nem csak kényelmes ágyat, hanem ágykeretes ágyat is találunk majd a gyermekünknek.

A sátorozás élményét tehát egy ilyen remek ággyal is fokozhatjuk, amely élményt tovább növelhetjük, ha hatalmas cserepes növényeket állítunk a gyermek ágya mellé, ami segít, hogy az erdőben vagy akár a dzsungelben érezhesse magát.

A fa, mindig is az emberi élet része volt. Az ősember a fáról lemászva, kezdett el két lábon járni, majd amikor az ember eljutott arra a fejlődési szintre, hogy házat építsen magának, hiányolni kezdte a természetet. Mit tett? Bevitte a fát a lakásába, ha nem is szó szerint kell ezt érteni.

Fából készített asztalt, székeket és egyéb bútorokat. A fa ugyanis az egyik legtermészetesebb anyag, így a gyermekünk szobáját is kialakíthatjuk oly módon, hogy ott zömében a természetes anyagok, például a fa kapjon főszerepet.

A fából készült bútorok és kiegészítők valóban kicsit olyan érzést kelthetnek benne, mintha csak a természetben lenne.

A fényekkel is csodálatos élményt nyújthatunk a gyermekünknek. A sötét mennyezeten felvillanó apró fények azt az érzést kelthetik bennük, mintha csak a szabad ég alatt, a vadonban töltenék az éjszakát.

Kép forrása: RS.hu

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.