dísznapraforgó

A dísznapraforgó (Helianthus annuus) egynyári növény, mely a haszonnövényként ismert napraforgó díszváltozata. Többféle nemesített fajtája létezik, melyeknek magassága, virágzata és színe is eltérő lehet.

Létezik hagyományos napraforgóra emlékeztető virágú változata, de krizantémhoz hasonlító virágú fajta is előfordul. A virágok nap sárga, narancssárga, bordó, vagy krémszínűek is lehetnek. Mivel a magasságuk eltérő, így a felhasználásuk, és az elhelyezésük is különböző lehet.

Az alacsonyabb változatokat előkertekben, illetve nagyobb kaspókba ültetik, a magasabb fajtákkal szoliterként, vagy térelválasztó növényként is találkozhatunk.

Mivel magas a fény és meleg igénye, legjobban a napos fekvésű helyeket kedveli. A talajok közül legjobban a tápanyagban gazdag, jó vízáteresztésű talajokat szereti.

Átlagos vízigénye miatt mérsékelt öntözésre van szüksége, de nyáron a csapadékmentes időszakokban ne sajnáljuk tőle a vizet. Ha szaporítani szeretnénk, magvetéssel tehetjük meg áprilistól már vethető szabadföldbe.

Dísznapraforgó vetőmag vásárlás >>>

Kép forrása: Pixabay.com

Friss cikkek innen:Virágágyi növények

Comments are closed.