balkon aranya

A balkon aranya (Bidens ferulifolia), vagy más néven husánglevelű farkasfog Mexikóban őshonos. Magyarországon egynyári növényként tartjuk. Más növényekkel nem nagyon társítható, mivel nagyon domináns külsejű növény. Leggyakrabban ámpolnába és balkonládába ültetve találkozhatunk vele, de bokorszerűen fejlődve a virágágyásokban is jól mutat.

A virágai élénksárga színűek, kisméretűek, dúsan növekvők és kellemes illatúak. A virágzási ideje hosszú, májustól egészen októberig pompázik, ráadásul még az elnyílt virágokat sem kell eltávolítanunk, hogy újabb virágzásra ösztökéljük.

A gondozása egy kis odafigyelést igényel, de egyáltalán nem mondható nehéznek vagy bonyolultnak. Legjobban a napos vagy félárnyékos helyeket kedveli. A balkonnövény föld tökéletes ültető közeg a számára. A melegebb időszakokban érdemes rendszeresen öntözni, kéthetente pedig tápoldatozásról is gondoskodni.

A hajtások egy részét célszerű eltávolítani, ha azt szeretnénk, hogy szép bokros formája legyen. Ha szaporítani szeretnénk, megtehetjük magról, de palántákat is vásárolhatunk a kertészetekben, melyeket májusban, a fagyok elvonulása után ültethetnünk ki.

Kép forrása: Pixabay.com

Friss cikkek innen:Balkonnövények

Comments are closed.