esővíz hasznosítása

Sosem volt fontosabb, hogy Földünk legértékesebb erőforrását, a vizet a lehető legoptimálisabb módon hasznosítsuk! Földünk ivóvízkészlete folyamatosan csökken, miért használnánk ezt az értékes kincset olyan funkciókra is, amelyekre az esővíz is tökéletes?

Az esővíz hasznosítása manapság egyszerűbb, mint gondolná! A mai modern eszközök beszerzésével bárkinek lehetősége nyílik ennek az értékes erőforrásnak a leghatékonyabb felhasználására. Segítünk, hogyan!

Az esővízgyűjtő rendszerek kialakítása egyre elterjedtebb, hiszen mind a bolygónak, mind a pénztárcánknak hasznos. Az esővíz optimális összegyűjtéséhez először is szüksége lesz különféle esővíz gyűjtő tartályokra, egy jó minőségű esővízlopó szerkezetre és egy szűrőre.

Ezeket az eszközöket érdemes csomagban beszerezni, hiszen a különböző tartályokhoz különböző tartozékok illenek. Léteznek földalatti tartályok, amelyekhez nagyobb teljesítményű szűrő berendezésekre van szükség, illetve felszíni tartályok, ahol a kisebb teljesítményűek is tökéletesen kifejtik a hatásukat.

Az ereszcsatorna szűrő biztosítja a tartályból való felesleges víz túlfolyását, így megakadályozva a tartály kiömlését. A belsejében található szűrőbetét pedig megakadályozza a különböző szennyeződések esővízgyűjtő tartályba kerülését, így biztosítva az optimális vízminőséget.

Érdemes olyan rendszert kialakítani, amely könnyedén téliesíthető. Legegyszerűbben az ereszcsatorna szűrő elzárásával lehet téliesíteni a berendezést, hiszen az nem engedi a csapadékot a tartályba, így az tovább halad az ereszcsatornában.

A tartályban összegyűjtött vizet számos funkcióra felhasználhatja otthonában, mint például a kert öntözése, a WC öblítés, a ruhák tisztítása vagy az autómosás. Tegyen Ön is a környezete fenntarthatóságáért, ne hagyja, hogy a Föld legnagyobb kincsének, a víznek egyetlen cseppje is kárba vesszen!

Miért fontos egy esővízszűrő, vagy lopó beszerelése?

Az esővízgyűjtő rendszer kiépítésekor az esővízlopó és a szűrő kifejezetten fontos szerepet tölt be. Az ereszcsatorna szűrő biztosítja a tartályból való felesleges esővíz túlfolyását, így megakadályozva a tartály kiömlését.

A szűrő így valójában hozzájárul a víz legnagyobb mennyiségben való eltárolásához és annak megóvásához. Ahhoz, hogy ne csak mennyiségben, hanem minőségben is megfelelő vizet tudjon hasznosítani, a berendezés belsejébe rögzített szűrőbetét lesz segítségére.

Az itt található szűrőbetét megakadályozza, hogy szennyeződés kerüljön az esővízgyűjtő tartályba, így a megszűrt víz minősége sokkal optimálisabb lesz. Továbbá, az ereszcsatorna szűrő segítségével tudjuk szabályozni, hogy a csatornából a víz a tartályba folyjon, vagy éppen az ereszcsatornán tovább.

A vásárlók kedvenc esőlopója, a SPEEDY

A SPEEDY kiváló választás azoknak, akik nem feltétlen a barkácsolás szakértői, vagy nincs megfelelő szerszámuk arra, hogy egymaguk vágják el az ereszcsatornát és építsék be a köztes esővízszűrő elemet.

Vásárlóink visszajelzése és felméréseink alapján, a legkedveltebb termékdíjat ismét a SPEEDY esővízlopó és szűrő nyerte el, hiszen kompakt, minden megtalálható a csomagban, ami szükséges az esővízszűrés megkezdéséhez és pillanatok alatt beszerelhető, egyszerű megoldást nyújt.

A telepítéshez nem szükséges megbontani az ereszcsatornát sem A csomag tartalmazza a SPEEDY esőlopót, egy 40 cm rugalmas tömlőt, egy műanyag csatlakozót egy tömítőgyűrűt és egy koronafúrót.

Tekintse meg a Sunikft.hu webáruházában a legmodernebb és leghatékonyabb megoldásokat, ahhoz, hogy Ön is hozzájáruljon Földünk legértékesebb erőforrásának, a víznek a legoptimálisabb felhasználásához.

A különböző vízfelhasználást segítő eszközeink segítségével kis befektetéssel, nagy változást érhet el mind otthona, mind a Föld erőforrásainak fenntarthatóságában! Szerezze be a víz mindennemű felhasználásához szükséges berendezéseket!

Legyen szó esővízgyűjtő berendezésekről, esővíz szikkasztó blokkokról vagy az esővíz szűréséhez használatos eszközökről, a Suni webáruházában biztosan talál megfelelő alternatívát! Ne hagyja, hogy egy cseppje is kárba vesszen!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.