mezőgazdaság

Az Agrárminisztérium 2020. augusztus 31. és szeptember 14. között a Gazdaságvédelmi Alapból kapott forrásokból, a mezőgazdaságnak biztosított források terhére ismételten megnyitja a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program első ütemében meghirdetett élelmiszer-feldolgozói és dísznövény ágazat átmeneti támogatási programját – közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére az újabb kérelmezési időszakban azok jogosultak támogatási kérelmet benyújtani, akik az első támogatási körben ezt nem tudták megtenni. A támogatások feltételei változatlanok, azaz az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások 125 ezer forintot, a dísznövény-termesztők pedig 500 ezer forintot igényelhetnek a foglalkoztatottak után.

A támogatási kérelmeket a Magyar Államkincstárhoz elektronikus úton, az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül lehet benyújtani. Az újabb kérelmezési időszakban az élelmiszer-feldolgozói és dísznövény ágazat részére elkülönített 8 milliárd, illetve 1,4 milliárd forintnyi keretösszeg és az első kérelmezési körben benyújtott összes jogos támogatási igény alapján megállapított támogatási összeg különbözetét használják fel.

A támogatásokról a www.mvh.allamkincstar.gov.hu-n elérhető közlemények nyújtanak bővebb információt. Támogatási kérelmet kizárólag az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben nyilvántartott ügyfelek tudnak benyújtani, ezért az ügyfélazonosítóval még nem rendelkező kérelmezőknek javasolt mihamarabb nyilvántartásba vételi kérelmüket benyújtani – tették hozzá.

Kép forrása: Pixabay.com

Forrás: MTI

Friss cikkek innen:Mozaik

Comments are closed.