duguláselhárítás

A lefolyó. A kis hamis, ami ugye szabad szemmel nem látható, legalábbis ritkán gondolunk rá ilyen formában, mégis kulcsfontosságú részét alkotja a vízhálózatnak.

Mosogató, fürdőkád vagy zuhanyzó, mosdó. Mindennapos terepek, telve hétköznapi feladatokkal, kihívásokkal, amik teljesítése során hogyhogy nem épp a lefolyó húzza általában a rövidebbet. Mert nem ügyelünk rá, sokszor tényleg meg is feledkezünk róla.

Pedig a dugulás egyik leghatásosabb gyógyírja a megelőzés. A prevenció, aminek az egyik mozgatórugója az idő. Ha időben észleljük a kezdődő gondot, és ha időben cselekszünk, akkor akár még szakmai segítség nélkül is pontot tehetünk a probléma végére.

Mit keres egy görény a háztartásban?

Nagyon is sokat, pláne, ha csőgörényről beszélünk. Márpedig a lefolyó duguláselhárítás egyik alapvető eszköze ez, ami saját kezűleg is nagyszerűen, könnyedén és eredményesen kezelhető.

A helyzet az, hogy a házi receptúrák nyomán összeállított keverékek többsége nagyon hatásos, de a távol eső, mélyen húzódó dugulásokkal szemben hatástalanok, lévén nem jutnak el a célig.

Ekkor jöhet jól a hajlékony cső, aminek a behelyezése roppantul egyszerű, ezáltal végigvezethető a csatornán. Addig érdemes tolni, amíg meg nem akad, erőltetni semmiképpen sem jó ötlet. Aztán, ahogy a levezetés megtörtént következhet is a kifelé húzás.

Nem érdemes meglepődni a kevésbé gusztusos és tartalmas látványon, hiszen a görény magával hozhat mindent, ami a dugulást okozta. Mosogató esetében zsíros lerakódásokat, ételmaradványokat, fürdőkádnál vagy zuhanyzónál pedig jöhetnek az összeállt szőr- és hajszálak, kozmetikai maradványok.

A lényeg ellenben az, hogy a dugulás oka így megszüntethető!

Házi receptek vs. vegyszerek?

duguláselhárítás házilag nemcsak olcsóbb a boltban kapható vegyi anyagok használatánál, hanem sok esetben eredményesebb is. Ráadásként, míg az üzletben megvásárolható szerek egymással nem keverhetőek össze, tehát csak egy lehet a befutó, addig a házi módszerek akár elegyíthetőek is egymással, így fokozva a személyes próbálkozás sikerét.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Otthon, kert

Comments are closed.