as creation design tapéta bézs alapon rózsaszín faág és virág mintával

A tapéta újra fénykorát éli, és végre újra eljött a színes, sőt a virágos tapéták ideje! A neutrális színek, a textúrák és finom minták után modern és trendi otthonainkba is beköltöztek újra a minták.

A botanikus levél és pálmaminták még mindig tarolnak, de egyre inkább kezdenek feljönni a virágmintás tapéta és csempe egyedi megoldásai is, melyekből ma már nem csak a hagyományos, klasszikus változatokból válogathatunk, hanem a kortárs modern stílusú enteriőrbe is bőséggel akad választék: a stilizált virágok, a letisztult, légies apró minták, a grafikus hatású részletek, és a trendi levélminták mind-mind csak arra várnak, hogy egy szép, modern élettérbe költözhessenek!

virágmintás tapéta ugyanis nem csak a romantikusok és a francia vintázs szerelmeseinek a kiváltsága!

Nézzünk szét ezúttal a modern virágos tapéta kínálatban, és máris remek insprációt kapunk fiatalos, modern nappalink vagy hálószobánk vidám dekorálásához!

Íme, a mi tippjeink, hogy mit is válassz, ha modern élettérbe keresel valami bájos, színes, nem túl giccses virágmintás látványt.

Letisztult, egyféle virágok mintáival

Az oliva és a zsálya zöld árnyalatok nagyon divatosak napjainkban, a kettő elegye pedig szívderítően vidám, harmonikus látványt nyújt falszínként, nagyobb felületen is bármely mai, trendi enteriőrben. És ha erre a szép, nyugtató zöld háttérre álmodtuk meg a tapéta mintát – akkor a gyönyörű fehér magnólia motívumoknál szebbet, légiesebbet nem is találhatunk!

Amennyiben modern térbe keresünk tapéta különlegességeket, akkor mi azt javasoljuk, hogy az egyféle virágfajták mintáiból válogassunk – különösen a fehér, szárral együtt ábrázolt virágminták nyújtanak üdítően friss, letisztult megjelenést.

casadeco gardens olívazöld magnólia virágminta design tapéta

Légies, finom elegancia apróvirágokkal

Szintén gyönyörű és légies látványt idézhetünk meg nem csak a modern, de azon belül is bármely kortárs stílusú térben, mint a skandináv, a francia vintázs, vagy a glamour stílusjegyeket viselő enteriőrök.

Ez a türkiz, aprómintás, légies virágos tapéta minta a levegő jegyeket erősíti majd az otthonunkban, tehát ha tágasabb, szellősebb térérzetet szeretnénk, válasszuk ezt, és társítsuk hófehér bútorokkal, berendezési tárgyakkal.

A végeredmény pedig egy bájos glamúr, modern minimalizmussal társítva, mindehhez hozzáadva egy csepp vidéki báj – és már kész is a hamisítatlan életérzés.

as creation pint walls türkiz apró légies virágmintás design tapéta

Művészi látvány, akvarell képek hangulatát idézve

Japandi, vagy natúr nappalid is igényli a színeket, a mintákat, mégha azok elnagyoltak is. Egy modern, természetes anyagokkal berendezett enteriőr legüdítőbb színfoltja lehet egy ehhez hasonlóan trendi, egyedi hangulatú virágos tapéta.

Ha igazán művészi tereket, luxus érzetet szeretnénk az otthonunkba, akkor ez az olasz

CRISTIANA MASI által tervezett vlies akvarell virágmintás tapéta az AMAZZONIA tapéta kollekcióból igazán remek választás lesz! Itt a virágminták kivitelezésének technikája a vízfestékkel való festésre, az akvarell tecnikára hajaz, valamint a tapéta alap árnyalataiban még fellelhető némi finom, geometrikus motívum is.

Színvilága és nyugodt, nagyobb léptékű mintái a Föld jegyeket erősítik majd az élettérben.

Fiatalos grafikai minták vegyítése

A grafikus, nagyvonalúan megrajzolt virágmintás tapéta legalább olyan modern és trendi összhatást kelt a falakon, mint az akvarell hatású, elmosódó minták.

Ha a pasztell árnyalatokat és némi feketét, fehéret alkalmazunk, akkor lesz annyira letisztult és egyben modern az összhatás, hogy még a két féle minta – ez esetben a virágos tapéta illetve a csíkos tapéta – kombinációja is jól megfér egymás mellett.

Jó tipp, ha egy szobán belül a két különböző funkciót különítjük el elméletben a két különböző burkolattal, illetve tapéta mintával.

Ennek az itt látható, Caselio tapéta mintának létezik egy fekete-fehér változata is, ami szintén nagyon modern!

parato amazzonia virágmintás vlies design tapéta akvarell festett hatású virágmintával

Letisztult botanika

Mert a virágmintás tapéta akkor is szép és vidám – ha nem színes! Éppen ezért találunk ma már egyre több virágos tapéta mintát fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos változatban.

Vagy, ha melegebb összhatásra vágytok, akkor mit szólnál egy ilyen romantikus, bájos, barna virágmintákkal díszített finom változathoz? A barna a Föld jegyeket erősíti az enteriőrben, mely stabilitást, nyugodt atmoszférát teremt.

Szerencsére ezek a mai virágos tapéták – még a vintázs hatásúak is – már mind a korszerű, mosható, vinyl vagy vlies anyagból készültek, így a sötétebb árnyalatok esetében sem kell tartanunk attól, hogy kifakulnak majd idő előtt a színek, ahogyan a világos árnyalatú változatok is ha piszkolódnának, egy nedves, enyén szappanos törlőruhával könnyedén lemoshatóak a felületek.

Ha tetszett e kis inspiráló összeállításunk, és éppen virágos tapétát keresel bármely stílusban, színben, otthonod bármelyik helyiségébe, akkor fordulj bátran hozzánk, mert olyan széles a kínálatunk, hogy itt bármilyen elképzelésedet megvalósíthatod – legyen az modern, vintázs, romantikus, vidékies vagy éppen extravagáns virágos tapéta, vagy bármilyen más tapéta!

Modern virágmintás tapéta

Szerencsére ha nem akarunk kompromisszumot kötni a modernitás és a botanika meghittsége között akkor a legújabb Khroma tapéta ad nekünk erre lehetőséget. Formabontó kék színével és elmosott akvarelles megjelenésével egyszerre hozza el a botanika lágyságát és visz megkérdőjelezhetetlen modernitást otthonodba.

Hirdetés (X)

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.